Heat verlengt historische zegereeks tot 22 duels

Dallas Mavericks v Miami Heat - Game OneDe Miami Heat hebben zondag hun indrukwekkende winstreeks voortgezet. Op bezoek in Toronto werden de Raptors met 108-91 aan de kant gezet voor een 22e zege op rij. De Heat evenaren hiermee de tweede langste winstreeks in de NBA-historie, neergezet door de Houston Rockets in januari 2008. Begin februari werd de eerste overwinning van de reeks ook behaald tegen de Raptors. Om de tweede plek alleen in handen te krijgen moeten de Heat maandag winnen op bezoek bij rivaal Boston Celtics.

Het leek een gemakkelijke avond te worden voor Miami, toen de ploeg van coach Erik Spoelstra bij rust een voorsprong van twaalf punten had (55-43). Zoals wel vaker in deze winstreeks, raakten de Heat de focus kwijt gedurende het derde kwart. De hele wedstrijd waren de Raptors veel sterker in het pakken van rebounds en dat betaalde zich in het derde kwart uit. De Raptors maakten een achterstand van zestien punten ongedaan en een minuut in de laatste periode was de stand gelijk op 77-77.

Waar de fans in Toronto hoopten op een spannend slot, bleek niets minder waar. De Heat verhoogde gewoonweg de intensiteit iets, schakelde van de derde naar de vijfde versnelling en weg was Toronto. In zes minuten bogen de Miami Heat een gelijke stand om in een voorsprong van 24 punten: 105-81. De laatste minuten van het duel waren slechts van statistische waarde.

Dwyane Wade eindigde met 24 punten en acht assists, terwijl LeBron James 22 punten, twaalf rebounds en acht assists noteerde. Ray Allen kwam ook nog tot 20 punten, mede dankzij vier driepunters. Bij de Raptors presteerden Rudy Gay, 27 punten en 8 assists, en Amir Johnson, 18 punten en 18 rebounds, uitstekend, maar konden de nederlaag niet voorkomen.

De langste winstreeks in NBA-historie is nog ver weg voor de Miami Heat. In 1972 behaalden de Los Angeles Lakers, met legendarische spelers als Wilt Chamberlain en Jerry West, een recordaantal van 33 zeges op een rij.