BREAKING: Timberwolves-head coach Flip Saunders overleden

Door

Washington Wizards v/s Cleveland Cavaliers November 18, 2009 at Verizon Center in Washington, D.C.

Zojuist bereikte ons het trieste bericht dat Minnesota Timberwolves head coach en president of basketball operations Flip Saunders op 60-jarige leeftijd is overleden nadat hij leed aan de ziekte van Hodgkin.

Eerder in het off-season kreeg Flip Saunders de diagnose van de ziekte van Hodgkin, een vorm van kanker. Volgens zijn dokters had Saunders een hoge kans op genezing. Acht weken zou Saunders chemotherapie krijgen, waarna hij gewoon weer zijn taken op zou kunnen pakken. Er ontstonden echter complicaties waardoor hij het hele seizoen uitgeschakeld zou zijn.

Flip Saunders was bezig aan zijn tweede periode als head coach van de Timberwolves. In 1995, het eerste seizoen van Kevin Garnett, begon Saunders zijn carrière bij de Timberwolves. Het hoogtepunt van zijn periode in Minnesota was het seizoen 2003-04, waar de Timberwolves, onder leiding van MVP Garnett, eerste werden in de Western Conference en het schopten tot de Conference Finals.

Nadat hij in 2005 werd ontslagen vertrok Saunders naar de Detroit Pistons, waar hij drie seizoenen achter elkaar strandde in de Eastern Conference Finals. Na zij drie jaar bij de Pistons begon Saunders in 2009 bij de Washington Wizards, waarmee hij twee keer onderaan de Eastern Conference eindigde en na een zeer slechte start in het derde seizoen werd ontslagen.

Vele (ex-)spelers en coaches hebben hun steungetuigen aan de familie van Flip Saunders laten horen op social media. Op Instagram dankte de voormalige Timberwolves-ster Kevin Love zijn oude coach voor de invloed die hij op Love had.

Op Facebook plaatste de veteraan Kevin Garnett een mooi eerbetoon aan Saunders:

Forever in my heart….

Posted by Kevin Garnett on zondag 25 oktober 2015

Ook leuk om te lezen