Redskins winnen na achterstand van 24 punten, Falcons pakken draad weer op

Vanmiddag stonden er weer een aantal wedstrijden op het programma en ook vanavond staat er het een en ander aan NFL geweld op het programma (lees daarover later meer).

De Falcons pakt de winnende draad weer op, nadat er vorige week verrassend verloren werd. Kirk Cousins schrijft historie met de Washington Redskins en Chiefs’ Eric Berry is weer helemaal terug. Verder speelde de Vikings tegen Lions, mèt Adrian Peterson in de starting line-up. Lees dit en meer in onderstaande recaps!

Atlanta Falcons @ Tennessee Titans 10-7

Groots was het niet, maar de Falcons wonnen hun onderlinge duel met de Titans met een lage score en minimaal verschil. In het eerste en vierde kwart werd er niet gescoord. Matt Ryan was in vorm met 251 yards en een TD pass en RB Devonta Freeman noteerde zijn derde wedstrijd op rij waarin hij goed voor meer dan honderd rushing yards is.

Na de nederlaag van vorige week, weten de Falcons hun goede lijn van welleer weer door te trekken en staan nu op 6-1. Voor Marcus Mariota (die deze wedstrijd overigens niet speelde) en de Titans lijkt er dit seizoen weinig eer te behalen. Na winst in hun eerste wedstrijd, werd er voor de zesde keer op rij verloren.

Pittsburgh Steelers @ Kansas City Chiefs 13-23

Alex Smith was goed voor 251 yards en een touchdown en Cairo Santos schopte maar weer eens een paar field goals (drie stuks) door de palen, waardoor de Chiefs eindelijk weer eens een overwinning wisten te boeken (2-5).

Charcandrick West was goed voor 110 rushing yards en zijn eerste TD uit zijn carrière voor de Chiefs. Eric Berry was goed voor zijn eerste interceptie, sinds hij terug keerde op het veld na zijn ziekte.

Verder lukte het de defensie van de Chiefs aardig om Landry Jones onder controle te houden, die voor het eerst aan de start mocht verschijnen door blessures bij Ben Roethlisberger en Michael Vick. Hij gooide voor 29 yards en een touchdown, maar werd ook twee keer onderschept en verloor een fumble. De Steelers staan nu op 4-3.

Tampa Bay Buccaneers @ Washington Redskins 30-31

Het komt niet vaak voor dat de Washington Redskins van een fikse achterstand terug weten te komen. Maar quarterback Kirk Cousins flikte het ‘em tegen de Bucs, door in de tweede helft drie touchdowns te gooien.

Drie touchdowns dus, waaronder de winnende naar Jordon Reed met nog 24 seconden op de klok. Daarmee werd een achterstand van 24 punten ongedaan gemaakt. En dat terwijl hij voor deze wedstrijd dit seizoen pas één TD had weten te gooien. Door de overwinning komen de Redskins op 3-3. De Bucs staan op 2-4.

Jameis Winston was in vorm. De rookie gooide in de eerste helft zelf twee touchdowns, ging 21-voor-29 en was goed voor een meer dan respectabele 297 yards. Door zijn toedoen werd er in de loop van het tweede kwart een voorsprong van 24 punten opgebouwd. Maar het bleek niet voldoende om voor hun derde overwinning van het seizoen.

Minnesota Vikings @ Detroit Lions 28-19

Hoewel Adrian Peterson nog wat misselijk was doordat hij per ongeluk kauw tabak had doorgeslikt op de vlucht naar Detroit, verscheen hij toch op het veld in de wedstrijd tegen de Lions. Met 98 yards was hij van waarde, maar zeker niet doorslaggevend. Dat was QB Teddy Bridgewater wèl.

Liefst goed voor 316 yards en twee touchdowns, waarmee hij de Vikings aan overwinning nummer vier hielp (4-2). Het betekende ook nog eens de eerste uit-overwinning op een NFC North team.

De verdediging droeg ook een steentje bij door zeven sacks te noteren. Zoveel had Matthew Stafford er dit seizoen nog niet om zijn oren gehad. In het eerste kwart leiden de Lions (1-6) nog met 14-3, maar mede door het gebrek aan bescherming van hun QB, konden de Lions die voorsprong niet vasthouden.

Rookie Stefon Diggs (Vikings) was goed voor zes receptions voor 108 yards en een touchdown. AP was goed voor een rush van 75 yards.

Cleveland Browns @ St. Louis Rams 6-24

Het koste de Rams niet veel moeite om zich te ontdoen van de kwakkelende Browns. Rookie Todd Gurley kon eindelijk zijn eerste touchdown op het hoogte niveau maken en voegde er en passant nog een tweede aan toe.

St. Louis (3-3) sackte de QB van de Browns (2-5) vier keer en wonnen ook nog vier fumbles. Na het eerste kwart stonden de Rams met 10-0 voor, ondanks dat ze offensief maar drie yards wisten te noteren en de Browns liefst 11 minuten en 34 seconden balbezit hadden. Het zegt alles over zowel de offensieve, als de defensieve onmacht van de Browns.

Foto’s: Twitter