Pacers zetten kwaad bloed bij Bulls

Door

De Chicago Bulls zullen de eerste thuisnederlaag van het seizoen niet snel uit hun gedachten bannen. Teleurgesteld dropen ze woensdag met 95-90 van het parket af. Tijdens de wandeling naar het kleedhok wisten de Indiana Pacers ook nog eens flink de irritatiespier van hun opponenten te vinden. Hun ‘overdreven’ ontlading was not done volgens de heren uit Chicago.

De Pacers hebben kwaad bloed gezet. De manier waarop zij de overwinning vierden, is flink in het verkeerde keelgat geschoten bij de mannen van Tom Thibodeau. De toch niet vaak op een scherpe uitspraak te betrappen Derrick Rose schoot voor zijn doen zelfs uit z’n slof. ,,Ik zal hun manier van feesten  na de wedstrijd niet vergeten”, klonk het geïrriteerd. De MVP van 2011 staat dan ook te popelen om weer tegen hun divisierivaal te ballen. ,,Ik kan niet wachten.”

Frank Vogel, coach van de Pacers, weet van de prins geen kwaad. ,,Ze waren gewoon enthousiast vanwege de winst hier. Ze waren verpletterd toen we de Bulls vorig jaar in de playoffs niet konden verslaan”, was zijn korte verklaring.

Wat de heren uit de Windy City betreft stonden de Pacers te lang en te luidruchtig stil bij de winst in het United Center. ,,Als je van de vloer komt, dan begeef je je in dezelfde gang. Toen we onze kleedkamer binnenkwamen hoorden we die gasten feesten, juichen, gillen en dat viel bij velen van ons in verkeerde aarde. Op deze manier gooien ze olie op het vuur”, aldus Ronnie  Brewer.

Sinds de ontmoeting in de playoffs afgelopen jaargang botert het al niet tussen de twee basketbalbrigades uit de central division. Een nieuwe rivaliteit lijkt geboren. Deze eerste ronde clash in 2011, de Bulls wonnen de serie met 4-1, werd gekenmerkt door fysiek spel, veel flagrant fouls en harde woorden over en weer. Zo betichtte Danny Granger Joakim Noah na de uitschakeling ervan als een angsthaas te spelen.

Op 5 maart staan de twee teams weer tegenover elkaar. Plaats van handeling is dan opnieuw het United Center in Chicago.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen