Alfredsson en Chara kiezen All Star-teams

Door

Het 2012 NHL All Star-weekend is gisteren officieel begonnen en ‘s avonds werd net als vorig in een speciale Fantasy Draft de teams geselecteerd door twee eerder aangewezen captains en hun adjudant. Hierdoor stonden Ottawa Senators-aanvaller Daniel Alfredsson, bijgestaan door NY Rangers-goalie Henrik Lundqvist, tegenover Boston Bruins-verdediger Zdeno Chara terzijde gestaan door Toronto Maple Leafs-aanvaller Joffrey Lupul.

Team Chara mocht als eerste kiezen en hun keuze viel op Detroit Red Wings-aanvaller Pavel Datsyuk. Alfredsson hield het vervolgens dichter bij huis en koos in de eerste twee rondes twee teamgenoten in de personen van Erik Karlsson en Jason Spezza. Ook Chara koos in de tweede ronde een bekende door goalie Tim Thomas aan zijn team toe te voegen.

Na een gezellige en voor de spelers toch spannende avond kwamen de volgende teams tot stand:

Team Chara/Lupul:

Aanvallers: Lupul (Maple Leafs), Datsyuk (Red Wings), Malkin (Penguins), Hossa (Blackhawks), Perry (Ducks), Kessel (Maple Leafs), Kane (Blackhawks), Iginla (Flames), Gaborik (Rangers), Eberle (Oilers), Seguin (Bruins) en Benn (Stars).

Verdedigers: Chara (C, Bruins), Timonen (Flyers), Suter (Predators), Campbell (Panthers), Phaneuf (Maple Leafs) en Wideman (Capitals).

Goalies: Thomas (Bruins), Price (Canadiens) en Howard (Red Wings).

Team Alfredsson/Lundqvist:

Aanvallers: Alfredsson (C, Senators), Spezza (Senators), Giroux (Flyers), Stamkos (Lightning), D. Sedin (Canucks), Michalek (Senators), H. Sedin (Canucks), Neal (Penguins), Tavares (Islanders), Hartnell (Flyers), Pominville (Sabres) en Couture (Sharks).

Verdedigers: Karlsson (Senators), Letang (Penguins), Weber (Predators), Girardi (Rangers), Yandle (Coyotes) en Edler (Canucks).

Goalies: Lundqvist (Rangers), Quick (Kings) en Elliott (Blues).

Een groot nadeel bij een dergelijke vorm van teams samenstellen is dat er altijd iemand als laatste gekozen moet worden en dat kan nog wel eens als een vorm van vernedering gezien worden. Zeker als er iemand zoals vorig jaar (Ovechkin) ook nog foto’s gaat maken met zijn mobieltje van de speler die als laatste is overgebleven (Kessel).

Dit jaar was deze twijfelachtige eer weggelegd voor Sharks-aanvaller Logan Couture, maar de organisatie heeft een manier gevonden om de pijn te verzachten. Couture kreeg hier namelijk een auto voor en mocht een bedrag van 20.000 dollar dat ter beschikking was gesteld door de NHL en de NHLPA doneren aan een goed doel van zijn keuze.

Naast de Fantasy Draft-selectieronde werden de beide teams ook aangevuld met een aantal rookies. Die verdeling ziet er als volgt uit:

Team Chara/Lupul: Adam (Sabres), Diaz (Canadiens), Greening (Senators), Hodgson (Canucks), Johansen (Blue Jackets) en Landeskog (Avalanche).

Team Alfredsson/Lundqvist: Couturier (Flyers), Faulk (Hurricanes), Hagelin (Rangers), Johnson (Wild), Read (Flyers) en Smith (Predators).

Deze twee teams gaan het dit weekend tegen elkaar opnemen in verschillende wedstrijden. Zo staan er op zaterdag de vaardigheidswedstrijden op het programma. Zo zullen de teams spelers afvaardigen die het onder andere tegen elkaar op zullen nemen in de strijd om wie de snelste schaatser is, wie het nauwkeurigst kan schieten en wie het hardst kan schieten.

En op zondag is het dan natuurlijk tijd voor de wedstrijd waar iedereen op zit te wachten; de officiële All Star-clash tussen deze twee teams. De wedstrijd in Ottawa, Canada, zal om 16.00 plaatselijke tijd beginnen.

Afbeeldingen: mayorsmanor.com en nhl.com

Ook leuk om te lezen