Lightning slepen Game 7 uit het vuur

Door

Met Dwayne Roloson weer terug in het doel hebben de Tampa Bay Lightning gedaan wat ze moesten doen in de zesde wedstrijd van de finale van de Eastern Conference tegen de Boston Bruins. De Lightning stonden in de series met 3-2 achter en een overwinning was dus nodig om uitschakeling te voorkomen. Deze overwinning kwam er, want in de eigen St Pete Times Forum was Tampa Bay met 5-4 te sterk.

Dit keer was het niet een keeper die het grootste aandeel had in de overwinning, maar waren het drie aanvallers die de thuisploeg aan de zege hielpen. Vincent Lecavalier, Martin St Louis en Steven Stamkos, oftewel de Grote Drie, kregen de afgelopen tijd veel kritiek te verduren in verband met het feit dat zij nog maar weinig punten scoorden, maar woensdagavond lieten ze zijn waarom zij deze bijnaam dragen. Gezamenlijk waren zij namelijk goed voor drie goals en vijf assists.

Coach Guy Boucher heeft het vertrouwen in zijn drie sterspelers nooit verloren: „Ik verwachtte al een goede wedstrijd van ze. Ik ben het er ook niet mee eens dat ze de laatste wedstrijden niet goed hadden gespeeld. Het gaat namelijk om meer dan alleen goals scoren en assists geven.”

De thuisploeg begon goed aan het zesde duel want Teddy Purcell scoorde al na ruim dertig seconden. Deze voorsprong werd echter niet lang vastgehouden, want na de eerste periode stonden de Bruins alweer voor door doelpunten van Milan Lucic en David Krejci.

In het tweede bedrijf ging Tampa Bay zeer effectief om met de power plays die ze kregen. De Lightning kregen namelijk drie man-meersituaties in deze periode en daar profiteerden ze twee keer van, via St Louis en Purcell, waardoor ze dus op een 3-2 voorsprong kwamen.

Vroeg in de slotperiode scoorde Stamkos met een volgende power play-goal de 4-2, maar negen minuten later bracht Krejci de achterstand weer terug naar één goal, eveneens tijdens een man-meersituatie.

Net op het moment dat Boston kon gaan denken aan een positief resultaat viel het doelpunt weer aan de andere kant. Na een fraaie aanval bezorgde Steve Downie met een knappe pass St Louis een niet te missen kans en was de marge dus weer twee goals. Krejci deed met zijn derde goal van de avond nog wel iets terug, maar verder kwamen de Bruins niet meer.

Hierdoor moet de beslissing dus komen in een zevende wedstrijd die komende zaterdag in Boston gespeeld zal worden.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Lightning en de Bruins:

Foto: cbc.ca

 

Ook leuk om te lezen