Canadiens winnen eindelijk weer in Vancouver

De roadtrip van de Montreal Canadiens naar het westen van Canada was verre van succesvol, want de eerdere wedstrijden tegen de Edmonton Oilers en de Calgary Flames gingen al verloren.

Echter, tegen het sterkste team uit de ‘regio’ wist Montreal de eer te redden; in Vancouver werd de koploper van de Western Conference met 3-2 verslagen.

Montreal was bezig aan een zeer slechte reeks. Van de laatste zeven wedstrijden gingen er namelijk zes verloren en het team vond zich daardoor inmiddels terug op de zesde plaats in de Eastern Conference. Om niet verder af te zakken was het dus zaak om weer eens te winnen.

Dat dit in Vancouver geen eenvoudige taak zou zijn, bleek wel uit het feit dat Montreal daar sinds oktober 2000 niet meer had gewonnen.

Na de kansloze nederlaag van zondag had coach Jacques Martin de lijnen flink door elkaar gegooid. Dit bleek effect te hebben, want zijn team overrompelde te thuisploeg in de eerste tien minuten.

Montreal vuurde in dit tijdsbestek veertien schoten op doel af terwijl Vancouver maar tot één schot kwam.

Na deze fase leidden de bezoekers dan ook dik verdiend dankzij goals van David Desharnais en Brian Gionta.

Hierna kwamen de Canucks beter in de wedstrijd en zij begonnen de wedstrijd naar hun hand te zetten. Na ruim drie minuten in de tweede periode leverde dit de aansluitingstreffer op van Henrik Sedin. Dat Vancouver niet vaker scoorde, was vooral te danken aan Montreal-goalie Carey Price die getuige zijn zevenendertig reddingen bijna niet te passeren was.

Een goal van Montreal halverwege het tweede bedrijf zorgde ervoor dat de marge weer twee was, maar Mikael Samuelsson bracht vroeg in de laatste periode de spanning weer helemaal terug.

Verder liet Price het echter niet komen, want met aantal belangrijke reddingen bezorgde hij zijn team de overwinning.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Canucks en de Canadiens.