Shaq belangrijk voor Celtics tegen Bobcats

Door blessures en foutenlast werd er vrijdagavond veel gevraagd van Boston Celtics-center Shaquille O’Neal. ‘The Big Shamrock’ speelde 35 minuten en schoot zelfs zijn vrije worpen raak. Aan zijn hand pakten de Boston Celtics een 99-94 overwinning tegen de Charlotte Bobcats.

De veteraan eindigde het duel met 23 punten, 5 rebounds en 5 blocks. Coach Rivers was genoodzaakt de center zolang te laten spelen: ,,Shaq wil spelen, maar hij wil niet 35 minuten spelen. Voor hem zijn het dit nu echt teveel minuten, maar we hadden geen keus.”

Ondanks het aantal minuten was O’Neal uiterst effectief. Hij schoot 10 van 12 van het veld raak en maakte zelfs alle drie van zijn vrije worpen. O’Neal: ,,Ik wist dat wat er ook zou gebeuren ik er klaar voor zou zijn. Ik heb weinig minuten gemaakt dit seizoen dus ik heb geen excuus om moe te zijn. Ik kreeg gewoon wat meer de bal vanavond en deed wat ik moest doen.”
Spelmaker Rajon Rondo wist O’Neal goed te vinden en eindigde met 18 punten en 13 assists. Ray Allen was belangrijk in het vierde kwart waarin hij 18 van zijn 19 punten scoorde.

Voor de Bobcats waren Gerald Wallace, 20 punten, en D.J. Augustin net 19 punten belangrijk. Pas in het vierde kwart konden de Celtics het verschil maken met schoten van Ray Allen.

Het team van eigenaar Michael Jordan strijdt om de 7de en 8ste plaats in het oosten. Met 15 gewonnen en 22 verloren staan ze momenteel op de 9de plaats, maar slechts 1 gewonnen wedstrijd achter de nummer 7 en 8. De Bobcats ontvangen vanavond de New Orleans Hornets.

De Celtics staan sinds twee dagen weer bovenaan in het oosten met 30 gewonnen wedstrijden en 9 verloren. Maandag ontvangen de Celtics de Orlando Magic in de TD Garden. Op tweede Kerstdag stopten de Magic dit seizoen de ongeslagen reeks van veertien wedstrijden van de Celtics. De Magic staan vijfde in het oosten en hebben er twee op rij verloren.