Nets geen partij voor Lakers

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen de Los Angeles Lakers en de New Jersey Nets vrijdagavond, kreeg Jordan Farmar, vorig jaar nog speler van de Lakers, zijn kampioensring uitgereikt door ex-teamgenoten Kobe Bryant en Derek Fisher. Farmar zal deze prijs waarschijnlijk koesteren, aangezien hij in de nabije toekomst waarschijnlijk niet om de prijzen zal spelen met de New Jersey Nets. Vrijdagavond verloren de Nets met 100-88 van de Lakers.

De Nets deden aardig mee en hadden tot zeven minuten zelfs een voorsprong genomen. Maar als zo vaak bleek het niet genoeg voor de overwinning voor het team van coach Avery Johnson. De Lakers gaven wat gas bij en pakte daarmee de overwinning.

Farmar en Vujacic, ook vorig jaar nog deel van de Lakers, waren goed voor 12 en 17 punten. Center Brook Lopez zorgde voor 35 punten waarvan 13 in het eerste kwart. Kobe had met zijn 13 punten in het eerste kwart en 27 totaal een antwoord op het spel van de center. Bryant over de wedstrijd en het team: ,,We komen in de buurt van hoe we willen spelen, maar er zijn nog wat dingen waar we aan moeten werken. Verdedigend laten we nog te vaak steken vallen.”

De Nets zakken door de nederlaag naar de een na laatste plek in het oosten met 10 gewonnen wedstrijden en 29 nederlagen. Toch gaat het al een stuk beter dan het vorige seizoen, want destijds behaalden de Nets slechts 12 overwinningen. Nu lijken ze nog voor de All-Star break dit aantal te kunnen halen.

Zaterdagavond spelen de Nets in Portland tegen de Trailblazers. De Lakers blijven in het spoor van de Spurs met hun tweede plek in het westen. Met nu zeven overwinningen op rij lijken ze de draad weer opgepakt te hebben na het schandelijk verlies tegen de Memphis Grizzlies, acht wedstrijden geleden. Met de serie van zeven overwinningen op is het team van coach Phil Jackson het best presterende team in de NBA op dit moment.

De Lakers hebben totaal nu 30 overwinningen te pakken tegenover 11 verlies partijen. De Lakers nemen het zondagavond op in de ‘LA Derby’ tegen Blake Griffin en zijn Los Angeles Clippers.