Voorbeschouwing AFC play-offs: Ravens-Steelers

Door

Zaterdag wordt in Pittsburgh de eerste wedstrijd van de tweede ronde in de play-offs gespeeld. Daarin neemt thuisploeg Pittsburgh Steelers het op tegen de Baltimore Ravens. De twee ploegen staan bekend als defensieve ploegen, dus wie hier de meeste plays maakt op offense zal wellicht als winnaar uit deze partij komen.

Afgelopen weekend won Baltimore overtuigend van de Kansas City Chiefs in de eerste wedstrijd van de play-offs. Hun defense liet maar 7 punten en 173 total yards toe terwijl ze Chiefs-quarterback Matt Cassel drie keer onderschepten. De offense liet ook van zich spreken. Joe Flacco was dodelijk efficiënt, met uiteindelijk 2 touchdowns als resultaat.

De running game was goed voor 144 yards en 1 touchdown. Tegen Pittsburgh zal Baltimore alles uit de kast moeten halen. Tijdens het reguliere seizoen hadden de Steelers maar 62 yards rushing per wedstrijd tegen, waarmee ze het veel beter doen dan alle andere teams. Pittsburgh speelt dit weekend zijn eerste wedstrijd van de play-offs nadat ze als tweede eindigden in de American Football Conference met een 12-4 record.

Niet enkel de rundefense van Pittsburgh bezorgt de tegenstand kopzorgen, ook safety Troy Polamalu is iemand om in de gaten te houden. Deze week werd hij uit voorzorg uit de trainingen gehouden met een blessure aan zijn enkel maar zijn deelname voor de wedstrijd komt niet in gevaar. Met zeven interceptions, waarvan enkele heel spectaculair, is hij de leider van dit team.

De winnaar van deze wedstrijd neemt het in de volgende ronde op tegen de winnaar van het duel tussen de New York Jets en de New England Patriots, die voor zondag op het programma staat.

Foto: iill.net

Ook leuk om te lezen