Rockets op zoek naar vervanger Ming

Door

Het was al bekend dat de Houston Rockets het de rest van seizoen moeten doen zonder Yao Ming. De Chinese reus van 2.29 meter onderging op 6 januari een operatie aan zijn linker enkel waardoor hij de rest van het seizoen moet missen. Vorig jaar was dit ook al het geval voor de Rockets toen de grote center een operatie aan zijn linker voet nodig had.

Voor dit soort situaties is er een speciale regeling in de NBA die een team kan aan vragen. De Houston Rockets hebben deze regeling toegewezen gekregen wat betekent dat de Rockets een speler kunnen halen via trade of als free agent tot een salaris van 5,765 miljoen dollar. Dit is belangrijk door het feit dat de NBA een salary cap hanteert. De Rockets kunnen met deze regeling proberen een vervanger te zoeken voor de Chinese superster.

De Rockets moeten deze regeling gebruiken voor 31 januari. Vorig seizoen hadden de Rockets deze regeling ook al toegewezen gekregen waarmee zij toen Trevor Ariza haalden. Deze is inmiddels getrade naar de New Orleans Hornets, welke hen afgelopen nacht versloegen. De Rockets werden met Yao Ming gezien als een mogelijke titelkandidaat. Zonder hem heeft het team slechts 17 wedstrijden gewonnen en 22 verloren.

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen