Perkins verlengt contract bij Thunder

Door

Center Kendrick Perkins heeft een contractverlenging getekend bij de Oklahoma City Thunder, zonder dat hij er nog maar één wedstrijd heeft gespeeld.

Hij kwam vijf dagen geleden bij het team na een trade met de Boston Celtics. Daar speelde hij zijn eerste zeven seizoenen en pakte er in 2008 de NBA titel.

‘Perk’ tekende een contract van 36 miljoen dollar over vier seizoenen. ,,Het voelde aan als de slechtste dag uit mijn leven toen ik de Celtics moest verlaten, omdat ik er al zo lang was,” zei Perkins. ,,Maar toen ik hier aankwam kon ik direct mijn gedachten verzetten. Ik was zo onder de indruk van alles. Het was een hele bijzondere dag: het was de slechtste én beste dag van mijn carrière.”

Hij is aangetrokken tot Oklahoma City omdat de stad gelijkenissen vertoond met zijn thuisstad Beaumont, Texas en omdat hij vindt dat het een first-class organisatie is. Perkins had ervoor kunnen kiezen niet zijn contract te verlangen, aangezien hij een free agent zou worden aan het einde van dit seizoen.

,,Ik ben een plattelandsjongen. Ik ben van Beaumont, Texas. Ik denk dat het niet zo moeilijk is om me te plezieren,” vertelde de center. ,,Ik had geen enorm hoog salaris voor ogen. We kwamen samen, hadden een overeenkomst, dat is het belangrijkste.”

Perkins kwam samen met Nate Robinson over naar Oklahoma, terwijl in ruil daarvoor Jeff Green en Nenad Krstic naar Boston vertrokken. ‘Perk’ speelde dit seizoen slechts 12 wedstrijden voor de Celtics, nadat hij terugkeerde van een blessure aan de knie die hij opliep in de NBA Finals vorig seizoen en zal waarschijnlijk nog drie weken aan de kant zitten met een nieuwe blessure.

Foto: blog.newsok.com

Ook leuk om te lezen