Ginobili leidt Spurs als een ware MVP

Door

Manu Ginobili is dit seizoen de meest opvallende speler bij de San Antonio Spurs. De Spurs gaan momenteel aan de leiding in de NBA en wisten tot nu toe 24 van hun 27 wedstrijden winnend af te sluiten. En als je de meest opvallende speler bent in een team dat momenteel de NBA domineert word al snel de link naar een mogelijke League MVP (Most Valuable Player) titel gelegd.

Afgelopen week werd nog maar eens duidelijk waar de 33-jarige Argentijn toe in staat is. In twee opeenvolgende wedstrijden besliste Ginobili eigenhandig de wedstrijd in het voordeel van de Spurs. Afgelopen woensdag, bij een stand van 90-90 en nog enkele seconden op de klok, wist de Argentijn zich vrij te dribbelen en af te drukken terwijl de laatste seconde weg tikte.
Als deze buzzer beater nog niet genoeg was voor de week maakte Ginobili nog twee belangrijke plays in de laatste seconde van de wedstrijd tegen de Denver Nuggets. Eerst scoorde Ginobili met een ‘circus shot’ twee punten waardoor de Spurs met nog vijf seconden te gaan weer één punt voorsprong hadden. Vervolgens verdedigde de Argentijn Carmelo Anthony van de Nuggets zo goed dat hij een offensieve fout tegen kreeg. Met deze twee acties besliste Ginobili wederom een wedstrijd in het voordeel van de Suns.
De Argentijnse shooting guard werd in 1999 gedraft als 57e overall en dit wordt tot de dag van vandaag als een van de grootste draft ‘steals’ allertijden gezien. Nadat Ginobili door de Spurs was gedraft werd hij twee jaar gestald bij Kinder Bologna om ervaring op te doen in de Italiaanse Competitie (Lega A). Met Bologna won Ginobili in 2001 de Euroleague, de Lega A in 2001 en de Italiaanse beker in 2001 en 2002. Tevens werd hij in 2001 MVP in de Euroleague en Lega A. Na deze indrukwekkende prestaties kwam Ginobili in 2002 de NBA binnen.

Ginobili won met de Spurs al drie keer een NBA ring. Samen met de twee andere grote Spurs-sterren Tim Duncan en Tony Parker wist de geboren Argentijn in 2003,2005 en 2007 de titel naar San Antonio te brengen. In San Antonio dromen ze na de flitsende start van dit seizoen van nog een titel die hun drie sterren mogelijk binnen kunnen slepen. Als Ginobili doorspeelt zoals hij het seizoen begonnen is kan bij een mogelijke titel ook zo maar de MVP titel naar de Argentijn van de San Antonio Spurs gaan.

Ook leuk om te lezen