LA gerust: Lakers kunnen ook zonder Kobe Bryant

Door

1recap1

De grote vraag die de basketbalminnende inwoners van de Verenigde Staten en daarbuiten zich afvroegen was natuurlijk: hoe gaan de Los Angeles Lakers om met de geblesseerd geraakte Kobe Bryant? Het antwoord kwam gisteravond in de met 91-86 gewonnen wedstrijd van de Lakers tegen de San Antonio Spurs.

De Lakers kunnen dus ook zonder hun ster Bryant belangrijke wedstrijden winnen. De Spurs mogen gerust als één van de outsiders voor het kampioenschap worden genoemd en vormden een potentieel struikelblok voor de Lakers richting het felbegeerde playoffticket. Dwight Howard manifesteerde zich als grote man van de avond tegen de Spurs met 26 punten en 17 rebounds. Ook Steve Blake was goed op dreef met 23 punten, de op één na hoogste score uit zijn loopbaan.

Het fysieke duel tussen de Miami Heat en de Chicago Bulls eindigde in een 105-83-zege voor de Heat, die daarmee de eindscore in het reguliere seizoen tussen beide teams op 2-2 zette. Lebron James en Dwayne Wade scoorden met respectievelijk 24 en 22 punten het totaal dat zij ook in de aanstaande playoffs minimaal moeten halen op weg naar de titel. Bij de Bulls was Luol Deng goed voor 19 punten.

In New York wacht men gespannen af hoe de Knicks zich gaan manifesteren in de aanstaande playoffs. De hoop is met name gevestigd op Carmelo Anthony, topscorer en sterspeler van beroep. In het vierde kwart van de wedstrijd tussen de Knicks en de Indiana Pacers hielden de supporters in New York even hun adem in toen Anthony van het veld ging met een schouderblessure. Dat lijkt, gelukkig voor de New Yorkse supporters, mee te vallen. De wedstrijd eindigde in een 90-80-zege voor de Knicks, met 25 punten van Anthony.

Toronto Raptors – Brooklyn Nets 93-87

Philadelphia 76ers – Cleveland Cavaliers 91-77

Denver Nuggets – Portland Trailblazers 118-109

New Orleans Hornets – Dallas Mavericks 89-107

Houston Rockets – Sacramento Kings 121-100

Ook leuk om te lezen