Spoelstra wil niet weten van andere rol Bosh

Door

Een speler die openlijk aan zijn rol twijfelt en coach die daar vervolgens als een struisvogel op reageert. Chris Bosh uitte na de vijfde nederlaag op rij van Miami Heat zijn onvrede over zijn functioneren in de aanvalslinie. Maar coach Erik Spoelstra wil niets van deze kritiek weten.

Alsof de problemen nog niet groot genoeg zijn voor Heat. Het sterrenensemble uit Florida is de kluts totaal kwijt. Het zoet der overwinning hebben de heren al even niet meer geproefd. In Miami zoeken ze opnieuw naar de sleutel om wedstrijden winnend af te sluiten. Maar de ploeg is uit vorm en de onrust neemt alleen maar toe.

Van de klacht van Bosh dat hij niet goed gebruikt wordt, wordt het er niet rustiger op. De forward is van mening dat zijn ploegmaten hem meer moeten aanspelen onder het bord. Nu komt steeds niet in goede positie en moet veel schoten van afstand nemen. En da loopt niet lekker.

Meest recente voorbeeld waren de zeven schamele punten die hij dinsdag maakte tegen de Trailblazers. Bosh kon opnieuw niet meekomen met LeBron James en Dwayne Wade die samen goed waren voor 69 punten. Bosh schoot 3 uit 11.

Spoelstra legt de kritiek van Bosh naast zich neer. Hij doet de hartenkreet af als praat van een teleurgestelde speler die na de wedstrijd tegen Portland zijn gedachten de vrije loop liet gaan. ,,Ik denk dat onze gedachten vertroebeld waren,” zei hij na de woensdagtraining.

Daarmee steekt de jonge hoofdcoach toch zijn hoofd in het zand, want Bosh gaf duidelijk te kennen dat hij zijn irritatie al een tijdlang onderdrukt. ,,Ik wil gewoon eerlijk zijn.”

Er is niets mis met het spel in ´the paint´ vindt Spoelstra. Zo maakten zijn spelers dinsdag tegen Portland exact de helft van het aantal punten (48) onder het bord. Niets aan de hand dus is zijn boodschap.

,,Als Chris de bal wil hebben, agressiever wil zijn en meer bij de aanval betrokken wil zijn, dan hoeft hij dat alleen maar aan te geven,” kaatste teamgenoot LeBron James de bal terug.

Volgens de tweevoudig MVP is het voor de ploeg van groot belang dat de productiviteit van Bosh snel toeneemt. ,,Als hij veel scoort, zijn wij een beter team.”

Alles wat Miami een warm hart toedraagt, hoopt dat de forward snel het net weer veel weet te vinden. Te beginnen donderdagavond tegen de sterke Lakers die al acht partijen niet meer verloren hebben.

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen