Winnende Bulls verliezen Boozer

Door

Er zijn van die ploegen waar je, vanwege de matchup, liever niet tegen speelt. De Chicago Bulls hebben dat met de Charlotte Bobcats. Al bleek daar woensdag weinig van, 84-101.

Coach Tom Thibodeau had het duel in Carolina waarschijnlijk echter liever verloren als hij aan het treffen een fitte Carlos Boozer had overgehouden. Want zoals de zaken er nu voorstaan, zal Chicago het de komende weken waarschijnlijk zonder de mannetjesputter moeten doen.

Halverwege het vierde kwart, juist op het moment dat Chicago een beslissend run had afgerond en een voorsprong van achttien punten had genomen, werd Boozer hard gefouled door Kwame Brown.

Boozer raakte uit balans, en ging bij het neerkomen door zijn enkel. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies is beschadigd, al lieten de eerste rontgenfoto’s zien dat er geen sprake is van een breuk of een scheuring.

Taj Gibson, goed voor veertien punten tegen Charlotte, zal niettemin wat meer speelminuten gaan krijgen. ,,Taj speelt al tijden op bijzonder hoog niveau,” aldus Tibodeau.

Als gezegd, het treffen in Charlotte was op dat moment eigenlijk al beslist. Dat was niet in de laatste plaats te danken aan Kyle Korver, die komend vanaf de bank goed was voor liefst twintig punten. Hij gooide 4 op 7 driepunters raak.

Korver werd daarmee topscorer van de wedstrijd, samen met Bull Derrick Rose en Bobcat Gerald Henderson. Allen waren goed voor twintig punten.

Jerry Reinsdorf leek het allemaal wel te kunnen waarderen. ,,Als de Bulls gezond blijven, hebben ze een hele goede kans om vier kampioenschappen te winnen,” zo liet de Bulls- EN White Sox-eigenaar woensdag optekenen.

Nou, nou. Laten ze maar eens beginnen met het winnen van een titel, niet?

Zie hier de samenvatting tussen de Bulls en de Bobcats.

Foto: dc-cdn.virtacore.com

Ook leuk om te lezen