Dwight Howard debuteert bij verliezend LA Lakers

Door

Basketball-fans hebben er lang op moeten wachten, maar zondag maakte Dwight Howard tegen de Sacramento Kings dan eindelijk zijn debuut bij Los Angeles Lakers. En de center maakte meteen indruk. In zijn eerste ruim dertig minuten noteerde hij een double-double met 19 punten en 12 rebounds gecombineerd met vier blocks. Het meespelen van Howard maakte echter geen einde aan de verliesreeks van de Lakers. Tegen Kings leden de Lakers hun zesde nederlaag op rij van de pre-season: 99-92. Los Angeles won nog geen wedstrijd dit voorseizoen.

Het was de eerste keer dat de Lakers met de beoogde startopstellling voor het komende seizoen speelden: Kobe Bryant met Steve Nash, Howard, Pau Gasol en Metta World Peace. De beste center in de league kwam deze zomer over van Orlando Magic, maar miste de eerste vijf pre-seasonduels vanwege een rugblessure die hij vorig seizoen opliep. Bij vlagen was goed zichtbaar hoe goed deze Lakers kunnen worden met knap samenspel tussen Nash en Howard.

Wat echter weer pijnlijk duidelijk werd, was het gemis aan kwaliteit op de bank van de Lakers. Voor de tweede keer in drie dagen werd verloren van een ploeg die door velen geacht wordt om als laatste te eindigen in de Western Conference. De bankspelers van de Lakers scoorden 18 punten tegen 57 punten van die van de Kings. Een achterstand van elf punten werd in een uiterst matig derde kwart van de kant van de Lakers door de Kings omgetoverd in een voorsprong van twee punten. In de loop van het vierde kwart kwamen de starters bij Los Angeles weer terug op het veld, maar Sacramento hield onder leiding van DeMarcus Cousins en Marcus Thornton knap stand.

Het mag dan pre-season zijn, coach Mike Brown liet voorafgaand aan de wedstrijd weten dat hij min of meer met de rotatie wilde spelen die hij dit seizoen gaat gebruiken. Als dat echt het geval was, is er -zoals verwacht- dus nog een hoop werk aan de winkel voor de Lakers. Woensdag krijgt de ploeg opnieuw de kans om van die hatelijke nul af te komen als het aantreedt tegen stadsrivaal de Clippers.

Ook leuk om te lezen