Patriots winnen in overtime na fumble Sanchez

New York Jets @ New England Patriots 26-29
De New England Patriots hebben vannacht met de hakken over de sloot gewonnen van de New York Jets. In Foxborough werd de wedstrijd in overtime beslist na een fumble van Jets’ quarterback Mark Sanchez. Even daarvoor had Patriots kicker Stephen Gostkowski de Pats op een voorsprong van drie punten gebracht.

De Jets begonnen sterk aan het duel. De eerste drive van de wedstrijd leverde meteen een touchdown op, na een één yard run van Shonn Greene. Die score werd echter bij de volgende play ongedaan gemaakt door een 104 yard kick-off return van Devin McCourty. Een touchdownpass van Tom Brady op Rob Gronkowski bracht de Patriots vervolgens op 14-7 en een safety bracht daar nog eens twee punten bij, nadat Sanchez de bal uit zijn handen liet glippen.

Vervolgens scoorden de Jets vier fieldgoals en een touchdown van tight end Dustin Keller, waar de Patriots alleen een tweede touchdown voor ‘Gronk’ tegenover konden zetten. In de laatste vijf seconden was het Gostkowski die de Pats naar overtime stuurde, waar ze uiteindelijk wonnen.

Mark Sanchez had een hele goede wedstrijd met 328 yards en een touchdown. Echter zijn twee kostbare fumbles en een interception op de twee yard lijn van de Patriots kostten de Jets de overwinning. Tom Brady was degelijk met 259 yards, twee touchdowns en geen turnovers.

Jacksonville Jaguars @ Oakland Raiders 23-26
Ook in Oakland ging de wedstrijd naar overtime. Sebastian Janikowski schopte de bal binnen de palen vanaf veertig yards, waardoor de Raiders met de schrik vrij kwamen.

De Jaguars gingen de rust in met een 17-6 voorsprong na een touchdown pass van Blaine Gabbert op Cecil Shorts en een touchdown run van Rashad Jennings. Een touchdown van Denarius Moore zorgde er echter voor dat de Raiders dichterbij kwamen en met nog drie minuten op de klok was het Raiders’ quarterback Carson Palmer die de bal in de endzone rende, waarna de wedstrijd naar overtime ging.

Gabbert had 110 yards en een touchdown en moest in het tweede kwart het veld verlaten na een blessure. Hij werd vervangen door Chad Henne, die voor 71 yards gooide. Palmer had 298 yards met een touchdown en een interception, daarnaast had hij ook nog de rushing touchdown.

Naast Gabbert viel ook runningback Maurice Jones-Drew uit met een blessure in het eerste kwart. Hij keerde niet meer terug in de wedstrijd.