Coyotes op rand van Conference Finals

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De Phoenix Coyotes hebben met een overwinning in de tweede uitwedstrijd in hun serie tegen de Nashville Predators een reuzenstap gezet naar de Conference Finals. Shane Doan maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Daarmee komt de stand op 3-1, wat volgt is een thuiswedstrijd in de woestijn.

Doelmannen blijven sterk

Het doelpunt van Doan viel al snel, maar wat vooral opviel was de defensieve sterkte van beide ploegen. Zowel doelman Rinne als doelman Smith maakten enkele geweldige saves en lieten het doelpuntenaantal daarmee niet verder oplopen.

Predators-goalie Rinne kon zich het doelpunt van Doan echter wel aanrekenen. De Fin raakte het schot van Doan nog wel, maar zag het sullig in het net verdwijnen.

Radulov en A. Kostitsyn

De Predators deden het net als in Game 3 ook in game 4 nog altijd zonder het duo Alexander Radulov en Andrei Kostitsyn, die ‘team regels gebroken hebben’. Hoewel Game 1 en 2 met het duo erbij verloren werd, lijkt deze aanvallende boost broodnodig voor de Predators om nog enige kans te maken in deze serie.

Na het doelpuntloze verlies in game 4 is de ploeg uit Nashville de ploeg die de minste doelpunten per wedstrijd maakt van de overgebleven ploegen in de Western Conference. Voor een besluit over het tweetal hebben de Predators nog twee dagen rust. In de nacht van maandag op dinsdag zullen beide ploegen elkaar treffen voor Game 5.

Highlights

Phoenix Coyotes (3) – Nashville Predators (4)

Vanavond wordt alleen een wedstrijd afgewerkt uit de Eastern Conference. De Washington Capitals nemen het thuis op tegen de New York Rangers om 18:30. De Rangers verdedigen een 2-1 voorsprong en het duel is live te volgen op ESPN America.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen