Celtics met Rondo en Allen na OT langs Hawks

De Boston Celtics hebben de eerste thuiswedstrijd van de serie in winst omgezet. Met Rajon Rondo en Ray Alles terug in de selectie bleek de ploeg van coach Doc Rivers na overtime met 90-84 te sterk voor de Atlanta Hawks. Hierdoor hebben de Celtics nu een 2-1 voorsprong in de serie.

Vooral de terugkeer van Rondo gaf de Celtics duidelijk wat meer aanvallende opties. De point guard had in game 2 nog een schorsing uitgezeten nadat hij in game 1 tegen scheidsrechter Marc Davis was aangelopen. Het leverde hem in die wedstrijd een uitsluiting op.

Eenmaal terug in zijn eigen TD Banknorth Garden had Rondo moeite om weer op stoom te komen. In de eerste twee kwarten kwam hij niet tot een score. ,,In de rust ben ik naar hem toegegaan en heb hem gezegd dat hij vooral moest blijven aanvallen en proberen te scoren,” vertelde Rivers na afloop. ,,Het resultaat mocht er zijn.”

Na rust ging Rondo los en dat leverde hem uiteindelijk een triple-double op. Hij scoorde 17 punten, pakte 14 rebounds en was ook nog eens goed voor 12 assists. ,,Het vertrouwen van mijn teamgenoten deed mij erg goed. Zij bleven mij coachen dat ik moest blijven schieten en gelukkig leverde dat dit resultaat op,” klonk een opgeluchte Rondo na afloop.

De Hawks, zonder de licht geblesseerde Josh Smith, kende in Joe Johnson de grote man met 29 punten. ,,We hebben het hier echt laten liggen,” keek Johnson teleurgesteld terug. ,,Zeker nadat we OT hadden bereikt wist ik dat we hier deze game konden pakken. Nu moeten we het dan maar in game 4 doen.”