Spurs winnen ook zonder geblesseerde Ginobili

Door

 

De San Antonio Spurs kregen vorige week een grote klap te verwerken. Sterspeler Manu Ginobili liep in de wedstrijd tegen de Minnesota Timberwolves een blessure op, diagnose: breuk in de hand. De ploeg van coach Greg Popovich zit niet bij de pakken neer. Andere spelers staan op, zo ook afgelopen zaterdag in de 121-117 overwinning op de Denver Nuggets. We lichten er een paar spelers uit.

Daniel Green: ‘De één zijn dood, is de ander zijn brood’, luidt het gezegde. Dat gaat op voor de 24-jarige Daniel Green van de San Antonio Spurs. Nu Ginobili er een tijd uit is, krijgt Greene de kans om zich te bewijzen en die grijpt hij met beide handen aan. Green scoorde 24 punten en pakte 7 rebounds tegen de Nuggets en benutte in de slotfase twee belangrijke vrije worpen om de overwinning veilig te stellen. De guard kwam een jaar geleden slechts acht keer in actie voor de Spurs, maar is nu de eerste keuze vanaf de bank.

Gary Neal: De 27-jarige point guard heeft de laatste twee wedstrijden de startende positie over genomen van Ginobili. Neal was in de 93-71 zege op de Dallas Mavericks goed voor 12 punten en 5 rebounds en afgelopen zaterdag tegen de Nuggets scoorde hij 10 punten in 21 minuten. Minpuntje is het aantal assistst, slechts twee, maar dat kan ook niet anders als de meeste aanvallen lopen via Tony Parker. Neal begon het seizoen in de D-league, maar werd terug geroepen door Popovich nadat Ginobili geblesseerd raakte.

Al Harrington: Je zou hier Danilo Gallinari verwachten (31 punten en 5 rebounds tegen de Spurs). Uitstekende prestatie, maar mijn oog valt de laatste wedstrijden op de reserves van de Nuggets, en dan vooral Al Harrington. De 31-jarige veteraan, bezig met zijn dertiende seizoen in de NBA, geldt als een wapen vanaf de bank. Harrington scoort gemiddeld bijna 16 punten per wedstrijd en schiet daarbij ruim boven de 50 procent van het veld. De Nuggets (6-3 record) houden zich prima staande in het westen, zonder een ‘echte’ sterspeler.

Foto: wikimedia commons.

 

 

Ook leuk om te lezen