Missouri verslaat Baylor voor titel Big 12

Door

In een rematch van de finale in 2009 was het wederom Missouri dat in de eindstrijd van de Big 12 aan het langste eind trok. De als vijfde geplaatste Tigers, die hun laatste seizoen speelden in de Big 12 en verhuizen naar de Southeastern Conference van de Kentucky Wildcats, waren duidelijk een maatje te groot voor de als twaalfde geplaatste Baylor Bears. In een volgepakt Sprint Center in Kansas City wonnen de Tigers met 90-75 dankzij 19 punten en 6 rebounds van Kim English, die werd verkozen tot meest waardevolle speler van het toernooi, en 15 punten, 5 rebounds en 8 assists van Phil Pressey.

In de overige twaalf finales van zaterdag vond de grootste verrassing plaats in de Mountain West Conference. De New Mexico Lobos sleepten de titel in de wacht door het als 21e geplaatste San Diego State te verslaan. Drew Gooden was goed voor 12 punten en 12 rebounds en Kendall Williams voegde er 14 punten, 4 rebounds en 6 assists aan toe. Het was genoeg om de Aztecs met 68-59 te verslaan.

Vandaag, op Selection Sunday, staan de vier laatste finales op het programma, de SEC, ACC, Big Ten en de Atlantic 10. De Southeastern Conference lijkt een zekerheid voor de als eerste geplaatste Kentucky Wildcats. In de halve finale rekenden de sterren van de Wildcats onder leiding van Anthony Davis (15 punten, 12 rebounds) af met de Florida Gators: 74-71. In de finale wachten nu de Vanderbilt Commodores, die voor het eerst sinds 1951 in de finale van de SEC staan. In de ACC voorkwamen de Florida State Seminoles een confrontatie tussen de Duke Blue Devils (6e geplaatst) en North Carolina Tarheels (4e geplaatst). De Seminoles, zeventiende op de lijst, waren met 62-59 te sterk voor Duke.

De finale in de Big Ten gaat tussen de Ohio State Buckeyes (van Jared Sullinger en William Buford) en de Michigan State Spartans (van Draymond Green). In de Atlantic 10 spelen de St. Bonaventure Bonnies tegen de Xavier Musketeers. Na de laatste finales hebben 31 teams zich via de conference toernooien automatisch geplaatst voor het NCAA tournament, de overige 37 deelnemers zullen aan het eind van de dag worden bekendgemaakt.

Hier vind je een overzicht van alle conference winnaars tot nu toe.

Ook leuk om te lezen