NCAABB Powerrankings: Arizona kan ook aanvallen

Door

Texas Tech v Arizona

Iedere dinsdag zet SportAmerika de beste 25 NCAA basketbalscholen op een rij. Zo wordt goed zichtbaar .welke teams een goede, en welke teams een slechte week hebben gehad. En of er verbetering aanstaande is. Volg de SA Powerrankings en je weet wie top of flop gaan zijn als March Madness zich aandient.

 1 (5)       Arizona Wildcats (9-0) – Arizona kon al verdedigen. De percentages in de aanval gaan sterk omhoog ten opzichte van vorig seizoen. Dus kunnen de Wildcats ook aanvallen. Dat zit ‘m niet alleen in Aaron Gordon. Let op hun floorleader, T.J. McConnell.

 2 (8)       Syracuse Orange (9-0) – De opmars van the Orange is vooral te danken aan Trevor Cooney. Hij kan geweldig schieten en is sinds de Maui Invitational behoorlijk op schot. Understatement…

 3 (7)       Ohio State Buckeyes (8-0) – De Buckeyes kunnen verdedigen. Dat weten we. De vraag was hoe ze zich zouden aanpassen aan de nieuwe regels. Ze zijn de beste van het land. Duidelijk, dus.

 4 (9)       Wisconsin Badgers (10-0) – De Badgers zijn geen spectaculair team. Maar als je wilt zien hoe je moet verdedigen met de nieuwe NCAA regels in het achterhoofd, check them out.

 5 (1)       Michigan State Spartans (7-1) – Verloren van North Carolina, dus een kleine duikeling. Harris, Payne en Appling raakten in dat duel geblesseerd. En de Spartans waren veel te ongeduldig.

 6 (13)    Louisville Cardinals (8-1) – Russ Smith is een scorer. Hij moet het doen. Maar hij doet het niet meer alleen. Vooral omdat hij ook uitdeelt. Assists geeft dus. Noteren: 28 december, vs Kentucky

 7 (4)       Oklahoma State Cowboys (8-1) – De Cowboys verloren van Memphis begin december. Maar Marcus Smart is aan het werk. Hij kiest betere schoten en geeft steeds meer assists.

 8 (6)       Duke Blue Devils (7-2) – De mannen van coach K. kunnen een heleboel. Aan de offensieve kant. Defensief is het zozo. Verloren van Arizona, gewonnen van Michigan afgelopen week.

 9 (10)    Uconn Huskies (9-0) – Shabazz Napier schoot de Huskies in de slotseconde langs Florida. Alweer… Uconn deed dat kunstje al drie keer eerder. Dan heet het een kwaliteit te zijn.

 10 (14)  Wichita State Shockers (9-0) – De kracht van de Shockers is dat ze nooit in paniek raken. Gregg Marshall heeft tenslotte altijd een oplossing als het niet loopt. Altijd fijn, zo’n coach.

 11 (3)    Kentucky Wildcats (7-2) – Verloor vroeg in het seizoen van Michigan State. Dit weekend ook van Baylor. Hoe verdedig je de pick and roll training coming up! Het jonge Kentucky moet nog veel leren.

 12 (-)     Villanova Wildcats (9-0) – Villanova is here to stay. De Wildcats maakten indruk in de afgelopen tien dagen. Dit team is in balans. En klaar om de Big East Conference te bestormen.

 13 (16)  Oregon Ducks (8-0) – De Ducks wonnen dit weekend met 115 – 105 van Ole Miss. Oregon had zes man in de dubbele cijfers. Hun aanval is veelzijdig. Hun defense eenzijdig. Gatenkaas…

 14 (2)    Kansas Jayhawks (6-2) – Verloor de afgelopen 10 dagen van Villanova en Colorado. De Jayhawks kunnen niet schieten!? En Wiggins scoort alleen in transitie…

 15 (-)     Memphis Tigers (6-1) – De Tigers hebben een top backcourt. Nu lijkt zich Shaq Goodwin daarbij te voegen. Hij is een grote meneer. Dat maakt Memphis extra gevaarlijk.

 16 (18)  Baylor Bears (8-1) – Baylor maakte indruk op Hawai en trok die lijn door tegen Kentucky. Het sterke frontcourt van Calipari & Co. kon de Bears niet stoppen. Onthoudt dat!

 17 (15)  Iowa State Cyclones (7-0) – Overtime nodig om Northern Iowa te verslaan. Dat is beneden de standaard voor de Cyclones. Maar om dat meteen een probleem te noemen…

 18 (22)  Gonzaga Bulldogs (8-1) – Hoe los je het verlies van een top big man op? Door je guards drietjes te laten knallen! Dat doen Pagos en Bell tegen meer dan 50%. Bijna het beste driepunt team van het land.

 19 (11)  Florida Gators (6-2) – Twee nederlagen. Tegen Top 25 scholen, en dat is niet goed voor je ranking. Uconn won ternauwernood. Nu wachten Kansas (13) en Memphis(14).

 20 (-)     North Carolina Tar Heels (6-2) – De test tegen Michigan State, na twee nederlagen eerder dit seizoen, was goed. Johnson en Meeks hadden een welkome cruciale rol onder de borden. Vanaf de bank.

 21 (19)  Massachusetts Minutemen – Spelverdeler Chaz Williams. Schrijf die naam op. Waarom? 32 punten in slechts 14 schoten en 9 op 9 vrije worpen. EN 15 assists… Marcus Smart, watch out!

 22 (-)     Iowa Hawkeyes (9-1) – Iowa is een team dat vooral geroemd wordt om zijn verdediging. Dit jaar schiet het team goed. Vooral van afstand. Dat levert deze voorzichtige entree op.

 23 (-)     Colorado Buffaloes (9-1) – won zijn laatste wedstrijd van Kansas door een buzzerbeater van Askia Booker. Als dat kort voor kerst ook lukt met Oklahoma State…

 24 (17)  Missouri Tigers (9-0) – Stoten UCLA uit de power ranking. De laatste vijf wedstrijden 78, 78, 83, 80 en 80 punten gescoord. En de laatste twee wedstrijden met 80-71 gewonnen. Consistent…  

 25 (-)     San Diego State Aztecs (7-1) – Hangt al een tijdje tegen de top 25 aan. Dankzij zeges tegen Marquette (waar zijn zij?) en Creighton. Josh Davis (rebounds) en Xavier Thames (punten), watch them…

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen