Aaron Rodgers maakt einde aan Texans’ ongeslagen reeks

Afgelopen nacht hebben de Green Bay Packers er tijdens Sunday Night Football een waar spektakel van gemaakt. Er werden door quarterback Aaron Rodgers maar liefst zes touchdowns gegooid om zo gastheer Houston Texans hun eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen. Toen de kruitdampen eenmaal waren opgetrokken stond er de afgetekende stand van 42-24 op de borden.

De zes touchdown passes die Rodgers gooide waren niet alleen een persoonlijk record, het betekende ook een evenaring van Matt Flynn’s franchise record voor de Packers. Flynn gooide vorig jaar tegen de Detroit Lions ook zes passes voor een TD, Rodgers kreeg die dag rust met het oog op de reeds behaalde playoffs.

Ongeslagen
Met de nederlaag is er voor de Houston Texans een eind gekomen aan een overtuigende ongeslagen reeks. Dit seizoen verloren de Texans nog geen wedstrijd, maar tegen de Packers leek de winst de hele wedstrijd ver weg. Bij het einde van het eerste kwart keken de Texans na touchdowns van Jordy Nelson en James Jones al tegen een 14-0 achterstand aan.

Vroeg in het tweede kwart sloeg Arian Foster namens Houston nog terug, maar Fosters’ touchdown werd door Rodgers direct beantwoord door een nieuwe score van Jordy Nelson waardoor de hoop op een comeback al snel de kop werd ingedrukt. Ook in de tweede helft zijn de Texans, ondanks nog twee touchdowns, niet meer in de buurt van de overwinning gekomen.

Cushing
De Texans defense, bij aanvang van de wedstrijd nog geranked als derde in de league, leek linebacker Brian Cushing node te missen. Cushing raakte vorige week tegen de New York Jets ernstig geblesseerd aan zijn knie en zijn afwezigheid kon door Houston niet afdoende worden opgevangen.

Ook de offensive line van de Texans zag er niet goed uit. Gaven ze in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen slechts drie sacks weg, tegen de Pack verdubbelde dat aantal. Schaub werd in totaal drie keer gesacked, waarvan twee keer tijdens de eerste twee drives. Enig lichtpuntje was wide receiver Andre Johnson. Met zijn 75 reception vannacht is hij de mijlpaal van 10.000 career receiving yards gepasseerd.

Broodnodig
Voor de Packers is deze overwinning even belangrijk als broodnodig. Na de knullige nederlaag vorige week bij de Indianapolis Colts, toen een 21-3 voorsprong bij rust werd verspeeld, kregen de Packers veel kritiek van fans en media te verduren en een nederlaag tegen de Texans zou een 2-4 record hebben betekend en de kans om de playoff’s te halen in de zware NFC North was dan wel heel klein geweest.

Ook receiver Jordy Nelson zal opgelucht zijn. Voorafgaand aan de wedstrijd had hij het nodige commentaar gehad op zijn matige prestaties en zijn drops, maar met drie touchdowns op zijn naam zit hij vast met een grote glimlach in het vliegtuig naar Green Bay.