NFL Recaps: Peterson in de 2K club, Vikings, Redskins naar de playoffs.

Door

 

Green Bay Packers v Minnesota Vikings
Green Bay Packers 34 – Minnesota Vikings 37

Slechts 9 yards kwam Adrian Peterson te kort om het rushing yards record af te pakken van Eric Dickerson. Dickerson was in 1984 goed voor 2105 yards. Met 2097 yards in een seizoen komt Peterson wel op de tweede plek allertijden te staan.  Grote pleister op de wonde voor Peterson (199 yards en een touchdown) en de Vikings (10-6) is wel dat met de zege de playoffs gehaald werden. De Packers(11-5)  moesten winnen om de #2 seed en een bye in de eerste ronde af te dwingen en Aaron Rodgers deed er alles aan om dat te bewerkstelligen. 365 yards en 4 touchdowns bleken echter niet voldoende. Voor de Vikings was de wedstrijd ook een must-win. Alleen een zege zou genoeg zijn om in januari verder te mogen spelen. Beide teams nemen het in de eerste ronde van de playoffs weer tegen elkaar op. Strijdtoneel is dan Green Bay. (JL)

Dallas Cowboys 18- Washington Redskins 28
Een rushing touchdown voor RGIII en een tweehonderd yard game van Alfred Morris waren genoeg om de Dallas Cowboys op te rollen gisternacht. Hiermee hebben de Redskins zich gesplaatst voor de play-offs.

Ook de drie interceptions van Cowboys quarterback Tony Romo hielpen daarbij. Na een scoreloos eerste kwart kwamen de Cowboys in het tweede kwart op een voorsprong na een touchdown op Jason Witten. Daarna scoorden de Redskins vier touchdowns waar de Cowboys slechts een touchdown en een field goal tegenover konden zetten voor de eerste divisietitel voor de Skins in dertien jaar. (LB)

Arizona Cardinals 13 – San Fransisco 49ers 27

De San Fransisco 49ers (11-4-1)  hebben in eigen huis de Arizona Cardinals (5-11) vrij eenvoudig verslagen en de NFC West gewonnen. Nadat de bezoekers met twee fieldgoals een 6-0 voorsprong hadden gepakt scoorden de 49ers de volgende 27 punten op rij.  Met de zege gekoppeld aan het verlies van de Packers pakten de 49ers ook de #2 seed en daarmee een bye in de eerste ronde van de playoffs. Colin Kaepernick gooide voor 276 yards en 2 touchdowns. Beide touchdown passes werden gevangen door Michael Crabtree die goed was voor 172 receiving yards, het grootste aantal in zijn carrière. (JL)

St. Louis Rams 13 – Seattle Seahawks 20

De Seattle Seahawks(11-5)  zullen met een goed gevoel de playoffs ingaan. In eigen huis werden de Rams (7-7-1) opzij gezet. Genoeg voor de divisie titel was de zege echter niet. Omdat de 49ers ook een overwinning boekten eindigden de Seahawks als tweede in de NFC West. Rookie quarterback Russel Wilson gooide zijn 26e touchdown pass van het seizoen. Eén quarterback deed dat ooit eerder in zijn eerste jaar in de league: Peyton Manning. Door de zege bleef Seattle dit seizoen thuis ongeslagen. (JL)

Recaps door Jasper Laman (JL) en Lennart Beishuizen (LB)

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen