Hurricanes lang zonder Cam Ward

Door

Carolina Hurricanes v Washington Capitals

De play-off hoop van de Carolina Hurricanes heeft een serieuze deuk opgelopen door een ernstige blessure voor hun goalie Cam Ward. De startende doelman van de Canes liep in het duel tegen de Florida Panthers een serieus verrekte knieband op.

Ward is al sinds hun Stanley Cup winst in 2006 een van de belangrijkste pijlers voor de ploeg uit Raleigh. Hij staat bekend als een van de meest ondergewaardeerde doelmannen in de league. Zijn team heeft zich dit seizoen tevens uitstekend versterkt met onder meer winger Alexander Semin en ook center Jordan Staal, die broer en Hurricanes-aanvoerder Eric Staal kwam vergezellen.

Op dit moment staan de Hurricanes nog als divisieleider in de top drie van de Eastern Conference en draaien ze uitstekend mee om een play-off plek, maar het is nog maar de vraag of ook back-up Dan Ellis hen op die positie kan houden. Ellis heeft gelukkig voor Carolina wel enige ervaring en heeft dit seizoen vooralsnog uitstekend gespeeld.

Ward hoeft overigens niet geopereerd te worden, maar is naar schatting wel zo’n zes á acht weken uitgeschakeld. Als zijn ploeg dan nog altijd in de top meedoet, lijkt het erop dat hij net op tijd terug kan zijn voor de play-offs.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen