Heat op zoek naar center, Green naar Nets

Door

Baron Davis is sinds het einde van het seizoen als free-agent vrij om te gaan waar hij wil. Dat de clubs niet voor hem in de rij staan is niet verwonderlijk gezien de ernstige knieblessure die hij opliep. De spelverdeler zal naar alle waarschijnlijkheid het volledige 2012-2013 seizoen moeten missen. De Knicks hebben de 33-jarige Davis een rol binnen de organisatie aangeboden die hij heeft geaccepteerd. Achter de schermen wordt van hem verwacht dat hij de taak van mentor op zich zal nemen.

Josh Harrellson mag de Miami Heat proberen te overtuigen van zijn kwaliteiten. De Heat hebben nog één plek open in hun roster welke ze willen invullen met een center. Harrellson is free-agent nadat hij vorige week “gewaved” werd door de Houston Rockets om plaats te maken voor Carlos Delfino. De 23-jarige Kentucky Wildcat kwam vorig jaar bij de Knicks tot gemiddeld 4,4 punten en bijna vier rebounds. Chris Anderson aka The Birdman zou ook in de belangstelling staan van de regerend NBA-kampioen.

De nieuwste aanwinst van de Brooklyn Nets is Donté Green. De in Duitsland geboren forward heeft volgens zijn agent nog geen contract getekend maar de tweet van Green met als tekst “Hello Brooklyn” verraadde voldoende waarna zijn agent moest toegeven dat er binnen afzienbare tijd een handtekening gezet zal worden. De 24-jarige werd in 2008 als 28e in de draft gekozen door de Memphis Grizzlies die hem direct verhandelde aan de Sacramento Kings waar hij tot voor kort speelde. In 2009 maakte hij nog een uitstapje naar de D-League maar de Nets zien hem op dit moment als een welkome aanvulling op hun toch al brede roster.

Brook Lopez is ondertussen of zieltjes aan het winnen in Brooklyn of hij heeft een klap van de molen gehad. De center is namelijk van overtuigd dat de Nets dit jaar al een gooi kunnen doen naar het NBA kampioenschap. Naast het feit dat Lopez enorm te spreken is over de groep spelers die de Nets bij elkaar hebben weten te brengen of te behouden, is de voormalig speler van Stanford erg optimistisch over zijn eigen gesteldheid. Lopez sukkelde vorig jaar met een voetblessure welke een vroegtijdig einde van het seizoen betekende voor hem. De voet is echter weer helemaal beter en volgens de 24-jarige center heeft hij er aardig wat moves aan zijn arsenaal toegevoegd.

Kyrie Irving waant zich op momenten al een echte superster. Door hem op de cover te plaatsen van “Kickz”, een uitgave van het Amerikaanse basketball magazine Slam dat de nieuwste schoenen voor het komend seizoen presenteert, lijkt zijn ego alleen nog maar groter gemaakt te hebben. Hieronder een vermakelijk filmpje, uit de voorbereiding op de Olympische Spelen waar Irving denkt Bryant te kunnen verslaan in een one-on-one contest.

Ook leuk om te lezen