MLS Recap: Sporting Kansas naar play-offs

Door

Sporting Kansas City heeft zich geplaatst voor de play-offs. De ploeg was in eigen huis te sterk voor Chicago Fire, waar de Nederlander Sherjill Macdonald de hele wedstrijd meespeelde. De topper in de Eastern Conference tussen de nummers één en twee eindigde in een 2-0 zege voor Kansas City. Graham Zusi was de grote man aan de kant van Sporting met twee goals. Kansas is het eerste team in het oosten dat zich verzekert van het naseizoen.

Al na zes minuten kreeg Chicago een levensgrote kans op de openingstreffer. Macdonald maakte een knappe actie en zette de bal goed voor op Chris Rolfe. Die miste het doel echter net. Vlak daarna was het Zusi die aan de andere kant wel meteen trefzeker was. In het vervolg van de wedstrijd kon Chicago niet echt druk zetten en zorgde nauwelijks voor gevaar. Macdonald was bij een uitbraak eenmaal dichtbij een doelpunt, maar de Fire konden ook in de slotfase niets forceren. De tweede goal van Sporting in de slotseconden van het duel was slechts voor de statistieken.

In de Western Conference hebben San José Earthquakes, Real Salt Lake en LA Galaxy zich al geplaatst voor de play-offs, terwijl Seattle Sounders nog één punt nodig heeft in vijf duels. De Vancouver Whitecaps, nu vijfde, strijd met FC Dallas om het laatste play-offticket. Met nog vier duels te gaan is het verschil tussen de twee teams slechts twee punten.

Ook leuk om te lezen