MLS Recap: Real Salt Lake pakt volle buit bij Sounders

Na zes wedstrijden zonder verlies heeft Seattle Sounders de punten aan een andere ploeg moeten laten. Thuis werd met 0-1 verloren van Real Salt Lake. Met de overwinning vindt Real Salt Lake zich bovenaan in de Western Conference. De Sounders staan derde op één punt achterstand, maar de ploeg uit Seattle heeft nog wel drie wedstrijden tegoed in vergelijking met koploper Salt Lake.

De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, alhoewel de kansen vooral voor de thuisploeg waren. Twee keer was spits Eddie Johnson dichtbij een treffer. Maar twee keer bleek die kans niet aan hem besteed. Eerst kopte hij voorlangs, een minuut later schoot hij na een goede actie de bal over het doel van doelman Nick Rimando.

Het veldspel mocht dan gelijkwaardig ogen, de kansen voor RSL bleven lange tijd uit. In de eerste helft was het enige wapenfeit dat de uitspelende ploeg tegenover de grote kansen van Eddie Johnson kon zetten was een rollertje van Will Johnson. De naamgenoot bij Salt Lake creëerde ruimte voor zichzelf, maar zijn inzet was niet vol kracht.

Na rust zat er wat meer vuur in het spel van Real. De ploeg kreeg via Gil al een kansje met een kopbal, maar drie minuten later was het alsnog juichen geblazen voor de uitploeg. De Seattle-defensie had het nog te druk met appelleren voor buitenspel bij een voorgaande situatie toen Gil een goede steekbal gaf. Espindola controleerde knap en hij drukte hard af in de verre hoek: 0-1.

In het vervolg ging Seattle op zoek naar de gelijkmaker. Via Rosales en Freddy Montero was de ploeg in de buurt van het vijandelijke doel, maar in de tegenstoot kwam de ploeg goed weg. De grootste kans was een kans voor Saborio. De aanvalspartner van Espindola scoorde bijna een goal die identiek was aan de eerste goal van de uitploeg. Doelpunten vielen er echter niet meer, de stand bleef steken op 0-1.

Montreal Impact – Los Angeles Galaxy, 1-1

Houston Dynamo – DC United, 1-0

New England Revolution – Vancouver Whitecaps FC, 4-1

Columbus Crew – FC Dallas, 2-1

Chicago Fire – Sporting Kansas City, 2-1