Red Sox ontslaan Valentine na één seizoen

Door

Bobby Valentine is niet langer manager van de Boston Red Sox. De club zette de coach donderdag een dag na het aflopen van het seizoen op straat. Het ontslag van de 62-jarige manager komt niet als een verrassing na een dramatisch seizoen voor de zevenvoudig winnaar van de World Series. Voor de tweede maal in de afgelopen tachtig jaar eindigde Boston op de laatste plaats in de divisie.

De Red Sox misten vorig seizoen op de laatste speeldag de playoffs na een desastreuze maand september met zeven overwinningen tegenover twintig nederlagen. Manager Terry Francona maakte plaats voor Valentine die de Red Sox weer terug naar de top moest brengen in de American League.

Dit seizoen lukte het de Red Sox om nog slechter te presteren. Nadat Valentine vroeg in het seizoen Kevin Youkilis in een radio interview bekritiseerde, was hij de grip volledig kwijt in de kleedkamer.

“Ons seizoen was teleurstellend om zoveel redenen”, zei General Manager Ben Cherington in een geschreven verklaring. Eigenaar Larry Lucchino noemde het ‘een seizoen vol pijn’.

Valentine had nog een contract tot volgend jaar zomer.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen