TNF Preview: Arizona Cardinals @ St. Louis Rams

Door

Week 5 van het NFL seizoen vangt aan met de St. Louis Rams die het in eigen huis zullen opnemen tegen NFC West-divisiegenoot Arizona Cardinals. De Cardinals zijn dit seizoen nog ongeslagen en verrassen daarmee vriend en vijand. Slechts weinig mensen zouden voorafgaand aan dit seizoen voorspeld hebben dat ze aan de vooravond van week 5 een 4-0 record zouden hebben, zeker niet als je bedenkt dat ze onder andere de New England Patriots en de Philadelphia Eagles hebben moeten verslaan om dit te bewerkstelligen.

De Rams doen het wat minder goed, maar desondanks zijn ze toch best tevreden in St. Louis. Het huidige 2-2 record betekent dat ze op een kwart van het seizoen al net zoveel overwinningen hebben dan het hele vorige seizoen, toen ze met een 2-14 record eindigden.

St. Louis Rams
De Rams spelen dit seizoen wisselvallig. In week 1 leken ze te stunten met een zeker lijkende overwinning in Detroit bij de Lions, maar Lions QB Matthew Stafford dacht daar anders en won met een indrukwekkende laatste drive de wedstrijd wedstrijd voor Detroit (27-23). In week 2 wonnen ze thuis met de hakken over de sloot van RGIII en zijn Washington Redskins (31-28). Week 3 was de slechtste wedstrijd van de Rams tot nu toe. Op Soldier Field in Chicago kregen ze geen voet aan de grond tegen de sterke Bears-defense. De Rams verloren afgetekend met 23-6.

Afgelopen week versloegen ze in eigen huis divisierivaal Seattle Seahawks. In eigen huis zijn ze dus nog ongeslagen en de mannen van coach Jeff Fisher zullen dan ook alles geven om de eerste wedstrijd van het tweede kwart van het seizoen winnend af te sluiten. QB Sam Bradford en running back Steven Jackson moeten op de top van hun kunnen spelen om  potten te breken tegen de sterke verdeding van Arizona.

Arizona Cardinals
De Cardinals reizen vol vertrouwen af naar St. Louis. Niet alleen verloren ze dit seizoen nog geen wedstrijd en zijn ze bezig met de beste seizoensstart sinds 1974, ook tegen de Rams presteren ze de laatste seizoenen uitstekend. De afgelopen acht seizoenen wonnen de Cardinals al hun jaarlijkse uitwedstrijden tegen de Rams.

Hoewel de quarterbackpositie met Kevin Kolb en John Skelton niet uitblinkt in talent hebben de Cards met Larry Fitzgerald wel een absolute elite receiver. Ook de #2 receiver, Andre Roberts weet van wanten en scoorde al vier touchdowns dit seizoen. De grote kracht van Arizona ligt aan de verdedigende kant van de bal. De defense van de Cardinals geeft dit seizoen gemiddeld nog geen zestien punten per wedstrijd weg, en staan daarmee derde in de league.

Lucky Len pick, door Lennart Beishuizen

Arizona Cardinals (-1) @ St. Louis Rams (+1)
Een wedstrijd die er nu een stuk appetijtelijker uitziet dan voorafgaand aan dit seizoen. De Rams en zeker de Cardinals zijn beter dan ik had verwacht. De Rams wonnen vorige week van een Detroit Lions team dat geen zin had om te winnen. De Cardinals brengen deze naar huis en zijn het eerste 5-0 team van dit seizoen. Cardinals +1

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen