Bears en Texans na zeges op play-off koers

Buffalo Bills @ Houston Texans 9-21
Houston (7-1) had aan 3 touchdowns genoeg om de Buffalo Bills (3-5) van zich af te houden. Offensief konden de bezoekers niet meer produceren dan drie field goals. Schaub, quarterback van de Texans, gooide voor 268 yards met twee touchdowns en geen interceptions. Arian Foster bleek eens te meer over grote klasse te beschikken door te rennen voor 111 yards en een touchdown. (JL)

Chicago Bears @ Tennessee Titans 51-20
De Chicago Bears hebben met de zesde zege op rij hun zevende seizoensoverwinning geboekt. Al na het eerste kwart was de wedstrijd in Nashville beslist nadat de Bears in nog geen zeven minuten vier touchdowns op het bord hadden gezet. De defense van Chicago liet zich weer gelden met vijf takeaways en een defensive touchdown van Brian Urlacher. Cutler wist zijn favoriete receiver Brandon Marshall drie keer te vinden in de endzone.

Het enige hoogtepunt van de thuisploeg was een 80-yard rushing touchdown van Chris ‘CJ2K’ Johnson. De Titans staan nu 3-6 en gaan nog een lang seizoen tegemoet. De Bears zijn op 7-1 gekomen en ontvangen volgende week het topteam van de AFC, de Houston Texans, eveneens 7-1, op het eigen Soldier Field. (PB)

Miami Dolphins @ Indianapolis Colts 20-23
Andrew Luck trok aan het langste eind in het gevecht tegen mede rookie quarterback Ryan Tannehill. Luck gooide voor maar liefst 433 yards en twee touchdowns naar Reggie Wayne en T.Y. Hilton. Hiermee verbrak Luck het single-game record aan gegooide yards door een rookie, dat tot vandaag in handen was van Cam Newton. Tannehill gooide voor 290 yards en een touchdown naar Charles Clay. Door de overwinning zijn de Colts nu 5-3, de Fins 4-4. (LB)

Arizona Cardinals @ Green Bay Packers 17-31
De Green Bay Packers hebben op het eigen Lambeau Field een regelmatige overwinning geboekt op de Arizona Cardinals. Na zo’n tien minuten in het eerste kwart scoorden de Packers in de persoon van Randall Cobb de eerste touchdown en ze hebben de leiding niet meer uit handen gegeven. Vroeg in het tweede kwart deden de Cards nog wel wat terug, maar na nog een touchdown van Cobb en één van James Jones zochten de teams met 21-7 de kleedkamers op.

In het derde kwart scoorden beide teams nog tien punten en daarmee kwam de overwinning van Green Bay niet meer in gevaar. Rodgers gooide alle vier de Packers’ touchdowns en eidigde de wedstrijd met 218 gegooide en 33 rushing yards. (PB)

Detroit Lions @ Jacksonville Jaguars 31-14
Voor de met hun vorm worstelende Detroit Lions kwam de wedstrijd in Jacksonville tegen de Jaguars op een prima moment. Matthew Stafford en zijn mannen profiteerden vooral in het tweede kwart optimaal van de zwakte van de Jags, en scoorden in dat kwartier 21 punten. De arme Jaguars kwamen in de eerste helft helemaal niet tot scoren.

In het derde kwart werd er helemaal niet gescoord en door de tien punten die de Lions in het laatste kwartier scoorden waren de veertien punten die de Jaguars nog op het bord wisten te zetten enkel voor de statistieken. (PB)

Baltimore Ravens @ Cleveland Browns 25-15
Buiten Baltimore is het nooit makkelijk voor de Ravens, wat eens ter meer bleek in de wedstrijd bij de Cleveland Browns. Een vliegende start (14-0) in het eerste kwart werd gedurende de spannende divisieclash teniet gedaan door maar liefst vijf field goals op rij door de Browns. Het was wederom niet de wedstrijd van Ravens quarterback Joe Flacco wat tot uiting werd gebracht in slechts 153 passing yards. Ondanks het zwakke optreden van Flacco trokken de Ravens in het vierde kwart toch aan het langste eind. Beslissend daarbij was een touchdown pass op Torrey Smith gevolg door een succesvolle 2-point conversion. Een interception van Ed Reed deed de deur op slot voor de Browns.

De Ravens hebben nu maarliefst tien maal op rij gewonnen van divisiegenoot Cleveland Browns en gaan fier aan top in de AFC North met een 6-2 record. De Browns zullen hun bye week nodig hebben om dit verlies te verwerken, terwijl de Ravens het in week 10 thuis mogen opnemen tegen de Oakland Raiders. (KV)

Carolina Panthers @ Washington Redskins 21-13
Zoals eerder al te lezen was op SportAmerika.nl wonnen de Panthers van de Redskins, waardoor Mitt Romney een grote kans maakt op het presidentschap. Een 30 yard touchdown van DeAngelo Williams en een de eerste touchdown dit seizoen van Steve Smith gaven de Panthers een 14-3 voorsprong in de eerste helft. Een één yard run van quarterback Cam Newton zorgde er voor dat de Panthers er met hun tweede overwinning van het seizoen vandoor gingen. (LB)

Denver Broncos @ Cincinnati Bengals 31-23
In een wedstrijd die in het voordeel van de Bengals (3-5) leek te kantelen, nadat Peyton Manning voor de tweede keer een interception gooide, hebben de Denver Broncos alsnog de overwinning naar zich toegetrokken. Nadat de Bengals na twee touchdowns en een fieldgoal op een 17-20 voorsprong waren gekomen liet de oudste van de Mannings wederom zien een van de beste quarterbacks in de NFL te zijn. Met twee touchdowns pass’te hij zijn team naar de winst. Dat de Bengals aan het einde van het vierde kwart nog een field goal maakten was alleen nog van belang voor de statistieken en kon niet voorkomen dat de ploeg de vierde nederlaag op rij leed.

Manning eindigde de wedstrijd met drie touchdowns en twee interceptions en 291 yards. Aan de zijde van de Bengals was Dalton goed voor 299 yards, een touchdown en een interception. (JL)

Recaps door: Lennart Beishuizen, Pieter Brouwers, Klaas-Jan ter Veen en Jasper Laman