Op deze plek bespreken Ingmar Meijer en Eva Gerritse wekelijks op nonchalante wijze de gebeurtenissen in de Amerikaanse sportwereld. Wat was opvallend, interessant, geinig of juist bloedserieus? ING houdt je op de hoogte.
Ja, dan werkt het lichaam ineens niet mee, en is het weer woensdag. Grrrr.
Ik zit al tijden te Iene Miene Mutten (de politieke variant hiervan is Iene Miene Rutte) welke manager er het eerst uit zou vliegen, gooien de Cleveland Indians even roet in het eten. Zelf zat ik te wachten op de mededeling van of Miami Marlins of Boston Red Sox. Beide managers, respectievelijk Ozzie Guillen en Bobby Valentine, hadden al verklaard volgend jaar gewoon terug te keren bij hun werkgever. De flamboyante Venezolaan wees verhalen over z’n naderende congé lachend van de hand. Ik las serieus ‘ha ha ha-quotes’ van hem. Waar die overtuiging vandaan komt?
Iemand die het lachen even verging, is Manny Acta. Tot z’n eigen verbazing werd de coach van de Indians vorige week de wacht aangezegd. Hij kreeg The Tribe niet meer aan de praat. Met nog zes wedstrijden voor de boeg, was het exit stage right voor hem. Het management had besloten, nu de play-offs onhaalbaar waren, dat hij niet meer paste in het toekomstplaatje. Is dat logisch en netjes? Ze hadden die paar potjes om des keizers baard toch ook nog kunnen uitzitten? En moeten Guillen en Valentine in de offseason alsnog plaatsmaken? Wat is jouw bold prediction?
Yo mister Meijer,
Mannen en ziek zijn, ik zeg maar niks.
Het is best sneu voor die sympathieke Acta, maar that’s life. Zo werkt het nu eenmaal in topsport. De eerste kop die rolt bij tegenvallende prestaties is die van de manager. Het komt natuurlijk niet alleen door Acta dat de Indians er de laatste tijd niks van bakten. Het roster is heel matig, er zit geen nieuw talent op de bank en de laatste trades hebben het team nu niet bepaald sterker gemaakt. Het zou mij dan ook niks verbazen als GM Antonetti next in line is om te vertrekken uit Cleveland.
Bobbie V. moet jou als fan toch het bloed onder de nagels vandaan halen? Hij bezorgt Boston het slechtste seizoen sinds 1965. Maar erger nog, is dat hij met iedereen ruzie maakt (eerder deze maand dreigde hij een journalist met een “punch in the mouth”) en continu domme dingen zegt en doet. Nu is hij weer van zijn fiets gevallen omdat hij aan het sms’en was met tweede honkman Dustin Pedroia. Het lijkt me een zekerheidje dat dit seizoen voor Valentine een eenmalig avontuur was als manager van de Red Sox.
——
En wat waren ze blij, he! De spelers, de clubs en het publiek bedoel ik. In Baltimore gingen ze donderdag zelfs op de banken voor ze. Die reguliere NFL-refs hadden geen idee wat ze meemaakten. Ooit een heldenontvangst gezien voor de arbitrage? Waarschijnlijk is er ergens vorige week vanuit de NFLRA (de vakbond voor deze fluitisten) een grote fruitmand naar alle kneuzenarbiters aka de vervangers gegaan. Dankzij hen hebben Roger Goodell en z’n buddies immers beduidend sneller eieren voor hun dollars gekozen. Is de belangrijkste les van dit cao-geschil, denk jij, dat kwaliteit ook echt geld kost?
Zou Goodell stiekem meelezen op SportAmerika.nl? Het kan toch haast geen toeval zijn dat de problemen een dag na ons gemopper vorige week ineens waren opgelost. De belangrijkste les van al het gedoe in de NFL is dat de sport nooit mag lijden onder geruzie over randvoorwaarden. Ik zie de NFL-referees niet als een luxe service, maar als simpele basisvoorwaarde. Goodell is uit het oog verloren wat echt belangrijk is en heeft het imago van de sport in de waagschaal gesteld. Die ongeloofwaardige excuusbrief had hij van mij ook achterwege mogen laten.
——
Misschien kan jij mij uitleggen waarom de Chicago Bulls zo lang hebben gewacht om Tom Thibodeau langer vast te leggen? In al mijn bescheidenheid zeg ik: ‘contractverlenging had na de uitschakeling in de play-offs als eerste op de agenda moeten staan!’ Een rare vorm van hard to get spelen? Of dachten ze Big Phil weer naar de Windy City te halen?
Ik kan me niet voorstellen dat ze in Chicago hebben getwijfeld aan de contractverlenging van Thibodeau. Misschien duurde het gewoon even voordat alle nullen op papier stonden? Naar verluidt bedraagt het basissalaris van Thibs een slordige 18 miljoen dollar in vier jaar, dat nog kan oplopen tot zo’n 20 miljoen dollar. Dat is het wachten wel waard.
——
Ik sluit af met de huilie-huilie van de week. Deze eer is geheel en al voor KG. The Big Ticket kan nog altijd niet verkroppen dat z’n homie Ray Allen naar het verfoeide Miami Heat is verkast. Uit het oog, het hart en de telefoon! Wat een doorzichtige poging om de zaak voor het treffen op 30 oktober op scherp te zetten. En wat ‘n slecht theater.
Greetz Ing
Garnett gedroeg zich als een verongelijkt klein jongetje. En hij is niet de enige kinderachtige Celtic. Rajon Rondo weigert zelfs om Allen’s name uit te spreken en noemt hem simpelweg “No. 20”. Ik vind het allemaal weinig professioneel en ook niet zo slim. Ray Allen haalt zijn schouders op en zal hooguit wat extra gemotiveerd zijn voor het openingsduel. Over vier weken weten we wie er, voorlopig, echt het hoogste woord mag hebben.
Tot maandag? 🙂
Liefs, Eef
Lees hier de ING van vorige week: Oud & nieuw in Washington.
Reacties