Lakers brengen spanning terug in serie

Je wist één ding zeker voor de start van Game 3 tussen de Los Angeles Lakers en de Oklahoma City Thunder. Kobe Bryant zou er alles aan doen om zijn ploeg de overwinning te bezorgen. The Black Mamba gooide al zijn 18 vrije worpen raak, scoorde 14 van zijn 36 punten in het vierde kwart en leidde de Lakers naar een 99-96 overwinning. De spanning is weer terug in de serie.

De ploeg van coach Mike Brown leek zijn lesje geleerd te hebben van Game 2 waar ze in de slotfase een voorsprong van zeven punten uit handen gaven. De Lakers eindigde de laatste dertig seconden van Game 3 met een 6-2 run, waren 41 uit 42 van de vrije worp lijn en 26 uit 27 in de tweede helft.

Metta World Peace Artest viel positief op in de slotfase door de bal te stelen van Kevin Durant en zijn twee vrije worpen te raken met nog 12.9 seconden te gaan de klok. Durant (31 punten) miste vervolgens de gelijkmakende driepunter en het publiek in de Staples Center ging helemaal uit zijn dak nadat Andrew Bynum het schot van Serge Ibaka blokte.

Game 4 tussen de Lakers en de Thunder start komende nacht en is onderdeel van een back-to-back. Zie hieronder de samenvatting van Game 3.