Lamar Odom vertrekt bij Mavericks

Door

Lamar Odom en Dallas Mavericks gaan per direct uit elkaar.Odom kwam aan het begin van het seizoen over van Los Angeles Lakers, nadat de speler zelf om een trade had gevraagd. De forward was verbolgen over het feit dat hij in het seizoen na het behalen van de Sixth Man Award opgenomen werd in een trade om Chris Paul naar Los Angeles te brengen. Dat ging uiteindelijk niet door, maar Odom had het vertrouwen in een langer verblijf in Los Angeles verloren.

Odom kende een dramatisch seizoen bij de Mavs. De power forward positie behoorde logischerwijs toe aan Dirk Nowitzki en Odom kwam als small forward nooit in een ritme. Hij speelde in totaal vijftig wedstrijden, waarvan hij er slechts vier startte, en kwam in iets meer dan twintig minuten speeltijd tot 6,6 punten en 4,2 rebounds per duel. Statistieken ver beneden zijn normale gemiddeldes van ruim 14 punten en bijna negen rebounds. Daarnaast was het duidelijk dat Odom in gedachten nog steeds bij LA was en het niet leek te kunnen accepteren dat ze hem zomaar wilden laten gaan.

“We hebben in goed overleg besloten dat het voor beide partijen beter is dat we uit elkaar gaan”, analyseerde Odom zijn ongelukkige huwelijk met de regerend NBA-kampioen uit Texas. “Het spijt me dat het niet beter heeft uitgepakt.” De 32-jarige Odom wil de rest van het seizoen gebruiken om alles op een rijtje te zetten en zich voorbereiden op volgend seizoen.

Dat lijkt een goed plan voor Odom, want buiten het feit dat het op sportief vlak niet goed ging met Odom, waren er privé ook de nodige problemen. Zo verloor hij een neefje en raakte hij na de begrafenis betrokken bij een auto-ongeluk, waarbij het slachtoffer om het leven kwam. Daarnaast bleek zijn vader ernstig ziek te zijn.

Ook leuk om te lezen