Sixers trekken stand weer gelijk na comeback

Na 24 minuten leek de serie tussen de Boston Celtics en de Philadelphia 76ers beslist. De bezoekers kenden een voorsprong van 18 punten in het derde kwart en hoefden alleen de wedstrijd uit te spelen om met een 3-1 voorsprong terug te keren naar de Boston Garden. Daar dachten de Sixers anders over.

De ploeg van coach Doug Collins speelden in de tweede helft als herboren en knokten zich onder leiding van Andre Iguodale terug in de wedstrijd. De steunpilaar van Philly zette zijn ploeg op een 85-83 voorsprong met nog ruim een minuut te gaan in het vierde kwart. In de volgende aanval benutte Iguodala een driepunter. Game over! De Sixers scoorden 61 punten in de tweede helft tegenover 37 punten van Boston.

“Ik weet niet eens waar ik moet beginnen”, zegt Collins na afloop. “Onze jongens zijn geweldig.” De Celtics daarentegen vergooiden een uitgelezen kans om op een 3-1 voorsprong te komen en de serie in eigen huis te beslissen. Kevin Garnett, on fire in de playoffs, miste negen van zijn twaalf schoten. “We vergaten de wedstrijd af te maken. It’s pretty disappointing“, aldus KG.

Game 5 tussen de Sixers en de Celtics is aanstaande maandag in Boston. Zie hieronder de samenvatting van de comeback overwinning van de Sixers in Game 4.