Nuggets en Raptors winnen topper in eigen huis

Door


26 FEBRUARI


RAPTORS DOMINEREN CELTICS IN TORONTO

Afgelopen nacht kreeg het wisselvallige seizoen van de Celtics een vervolg in Toronto. Daar waar de seizoensserie voorafgaand aan het duel nog in het voordeel was van de Celtics (2-1), was dat na dit duel niet meer het geval. De Celtics waren vanaf het tweede kwart compleet kansloos: 95-118

Bij de Celtics was er helemaal niemand die in de buurt kwam van zijn normale niveau. De topscoorder van de ploeg uit Boston was Marcus Morris met 17 punten. Kyrie Irving en Jayson Tatum kwamen samen niet eens aan 20 punten. Het is de derde nederlaag op rij voor Boston, dat eerder al verloor van de Bucks en de Bulls. Het lijkt na All-Star Weekend bij de Celtics alleen maar slechter te lopen.

Bij de Raptors gaat alles volgens plan. Pascal Siakam was met 25 punten, acht rebounds en vier driepunters weer uitstekend. Ook Kawhi Leonard deed een duit in het zakje (21 PTS, 6 REB, 4 AST). Afgelopen weekend kwam er tegen Orlando een eind aan een zegereeks van zeven duels op rij. Toch wordt februari door de Raptors dankzij deze zege positief afgerond. Zowel de Celtics als de Raptors gaan de play-offs halen in de Eastern Conference. Daar waar de Celtics strijden om de derde plek, doen de Raptors volop mee om de eerste seed.

NUGGETS WEERSTAAN LATE RUN THUNDER

Er stond afgelopen nacht ook een topper in de Western Conference op het programma. De Nuggets streden in Denver tegen de Oklahoma City Thunder. Het bleek een spectaculair duel te worden, waarbij de Nuggets uiteindelijk een late run van de Thunder wisten af te slaan: 112-121.

Bij de Nuggets was Nikola Jokic weergaloos. Met 36 punten, 10 assists en negen rebounds wist The Joker bijna een triple double te noteren. Verder waren ook Jamal Murray (20 PTS, 5 REB, 5 AST) en Will Barton (23 PTS, 3 REB, 5 AST) uitblinkers bij de thuisploeg. De Nuggets blijven hierdoor in het kielzog van de Golden State Warriors in de strijd om de eerste seed in de Western Conference.

Bij de Thunder waren er ook drie uitblinkers. Russell Westbrook (22 PTS, 14 REB, 9 AST) en Paul George (25 PTS, 8 REB, 7 AST, 6 STL) zijn de motor van de ploeg uit Oklahoma City en speelden ook afgelopen nacht weer uitstekend. Toch vielen de statistieken van Jerami Grant het meeste op. De power forward van de Thunder noteerde 21 punten met vijf rebounds en drie assists. Zijn beste wedstrijd van dit seizoen was niet genoeg voor een zege van de Thunder. De ploeg uit Oklahoma City probeert aansluiting te vinden bij de Warriors en de Nuggets. Voorlopig is het gat nog steeds vijf en vier duels respectievelijk.

KNICKS WINNEN TWEEDE DUEL OP RIJ

De New York Knicks zijn goed begonnen aan de periode na de All-Star break. Na afgelopen weekend verloren te hebben van de Timberwolves en maandag de Spurs in eigen huis te hebben verslagen, won de ploeg uit New York afgelopen nacht in Madison Square Garden zijn tweede duel op rij. De Orlando Magic gaven in de slotfase een voorsprong van meer dan tien punten weg en zagen de Knicks uiteindelijk langszij komen: 103-108.

Bij de Knicks waren het niet de basisspelers (geen enkele basisspeler boven de tien punten) maar de bankspelers die het verschil wisten te maken. Vooral Mitchell Robinson (17 PTS, 14 REB en 6 BLK), Alonzo Trier (18 PTS, 5 REB) en Emmanuel Mudiay (19 PTS, 8 AST) blonken uit. De Knicks strijden allang niet meer om de play-offs en zijn nu gefocust op het behalen van de eerste pick in de 2019 NBA Draft.

Bij de Magic waren juist de basisspelers degene die ervoor zorgden dat de Magic in de slotfase zo’n grote voorsprong hadden. All-Star Nikola Vucevic was met 26 punten, 11 rebounds en 6 assists de topscoorder van dit duel. Aaron Gordon noteerde 26 punten en voegde daar zeven rebounds aan toe. De bank van de Magic wist niet meer dan zeven punten te scoren. Dit had aan het eind van de wedstrijd gevolgen voor de fitheid van de basisspelers. De Magic strijden nog steeds om de laatste drie plekken in de Eastern Conference play-offs. Voorlopig staat de ploeg uit Orlando negende met een wedstrijd achterstand op de achtste seed.

(Top & Cover Photo: John E. Sokolowski | USA TODAY Sports)

Ook leuk om te lezen