Blackhawks strikken Campoli, verslaan Wild

Door

Juist voor de deadline, versterkten de Chicago Blackhawks zich met een broodnodige verdediger. De keus viel uiteindelijk op Chris Campoli, dit seizoen goed voor drie goals en elf assists in 58 wedstrijden voor de Ottawa Senators.

,,Het is natuurlijk fantastisch om deel uit te kunnen maken van de regerend kampioen”, reageerde Campoli op z’n overgang. ,,Ik kan schaatsen, de puck opbrengen en meedoen met de aanval. Ik denk dat ik prima zal passen.”

De Blackhawks hadden Campoli (70 blocked shots en 73 hits) maandagavond tegen de Minnesota Wild al goed kunnen gebruiken. Want nadat de ploeg aan de hand van aanvoerder Jonathan Toews (twee assists, een goal) na twee periodes een comfortable 3-0 voorsprong hadden genomen, werd het aan het slot nog even billenknijpen geblazen.

Martin Havlat en Brent Burns brachten de spanning in de derde periode weer even helemaal terug, totdat Toews (assist) en Marian Hossa (goal) het duel dan toch in Chicago’s voordeel beslisten: 2-4.

,,Een statement”, vatte Toews de uitslag samen. Beide ploegen waren immers met extact hetzelfde record de wedstrijd ingegaan.

De Blackhawks beginnen zo zoetjes aan weer op de kampioen van het afgelopen seizoen te lijken. De ploeg van Joel Quenneville won z’n vijfde duel op rij en heeft zich intussen weer in de subtop genesteld.

Een belangrijke reden daarvoor is het spel van Toews, die goed was voor 25 punten in zijn laatste zeventien wedstrijden – zijn beste stretch in zijn nog jonge loopbaan.

,,Dat komt omdat-ie met mij speelt”, grapte Patrick Sharpe na afloop. ,,Nee, Johnny doet gewoon alles perfect. Hij wint faceoffs, levert assists, hij scoort, en hij verdedigt. Met als resultaat twee belangrijke punten.”

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Wild en de Blackhawks.

Foto: ottawacitizen.com

Ook leuk om te lezen