Stafford leidt Lions naar ruime zege op Bengals

Door

Het verplaatsen van de kickoff plek naar de 35 yard line heeft tot nu toe voor minder opwinding gezorgd bij aftrappen. De beslissing werd genomen om kick returners te beschermen, maar vertel dat maar aan John Griffin.

De running back van de Cincinnati Bengals werd keihard geraakt toen hij een kickoff probeerde terug te lopen. De score was toen al 7-0 voor de Detroit Lions. Matthew Stafford is weer fit en dat zal Lion fans én Calvin Johnson deugd doen.

De twee vonden elkaar voor een touchdown van 26 yards. In de serie na de fumble van Griffin vond Stafford Nate Burleson in de endzone. De touchdown werd aanvankelijk afgekeurd, maar die beslissing werd succesvol aangevochten door Lions headcoach Jim Schwartz.

Daarmee kwam de avond voor de jonge quarterback ten einde. Andy Dalton kende een minder gelukkig begin. De quarterback die de ongelukkige Carson Palmer op moet gaan volgen zag bij de eerste snap Lions tackle Ndamokung Suh op hem af denderen.

Zijn opgejaagde pass eindigde in een interceptie. Uiteindelijk zou Dalton het veld verlaten na vijftien passes waarvan er elf hun doelwit vonden. Geen van die passes belande echter in de endzonde, iets wat Dalton’s back ups ook niet voor elkaar zouden krijgen.

A.J. Green, de vervanger van de naar New England vertrokken Chad Ochocinco, liet kort zien dat hij een bijzondere receiver kan worden in de NFL. De lange, snelle receiver doet fysiek wat aan een jonge Randy Moss denken, maar kon tegen de Lions ook het verschil niet maken.

De running game van de ploeg uit Cincinati moet ook nog op stoom komen. Cedric Benson had een aantal goede rushes, maar ook hij kon zijn ploeg niet in de endzone krijgen. De Bengals hebben nog een hoop werk te doen en verloren met maar liefst 34-3.

Zie hier de samenvatting:

Foto: washingtonexaminer.com

Ook leuk om te lezen