Wade: ‘Bij lockout zal ik ergens anders spelen’

Door

Dwyane Wade, de captain van de Miami Heat, kan basketbal geen jaar missen en zal ‘ergens’ spelen als de reguliere competitie in de NBA niet doorgaat.

Wade volgt zijn ploegmaat, LeBron James, en hoopt dat de reguliere competitie zal doorgaan, maar als dat niet zo is dan gaat D-Wade ergens anders aan de bak deze winter.

“Ik ga basketbal spelen dit jaar”, zei Wade in New York, waar hij momenteel verschillende business meetings ondergaat. “Ik weet niet waar, maar ik hou teveel van de sport en wil het spelen. We vinden wel iets.”

Wade ontkende dat hij verschillende aanbiedingen had gekregen. Er ging een gerucht de ronde dat hij een voorstel kreeg van een Chinese team dat hem 2 miljoen dollar per maand zou opleveren. Hij zei wel dat hij aanbiedingen zou bekijken als ze zouden binnenkomen.

De ster van de Heat gaf ook toe dat hij overweldigd werd door de fans tijdens zijn promo-tour in China.

LeBron James gaf eerder deze week aan dat hij ‘heel optimistisch’ was over een reguliere competitie in de NBA.

“Ik begrijp waarom LeBron dat zei”, vertelde Wade. “We zijn in gesprek en je weet hoe dat soms kan lopen. In het 11de uur kan het erop lijken dat alles vast zit. In het 12de uur kan de klus dan weer geklaard zijn. Je moet je klaarstomen zoals je gewoonlijk zou doen voor training camp. Ik begrijp dus wat hij bedoelt..”

Wade lijkt niet helemaal onrustig te worden over een lockout en is druk bezig met promo-tours en dergelijke. Hij wil wel gerust een handje toesteken in de besprekingen moest dat nodig zijn.

“Op het einde van de dag hebben wij, spelers, hier niet voor gevraagd. Wij wilden dit allemaal niet”, zei Wade. “Dit is te danken aan de eigenaars. Zij begrijpen wel dat wij willen spelen. Dus is het wel belangrijk dat ik en LeBron bekendmaken dat wij willen spelen. Iedereen moet dat weten. Wij willen deze sport. Als wij als groep samenzitten en denken dat we verdere maatregelen moeten nemen dan zullen we dat doen.”

Foto: www.sports.popcrunch.com

Ook leuk om te lezen