Grossman maakt indruk tegen Steelers

Door

Na het vertrek van Donovan McNabb naar de Vikings werd John Beck door de Redskins aangewezen als opvolger. Dat zal niet goed hebben gezeten bij reserve quarterback Rex Grossman, die de Chicago Bears ooit naar een Super Bowl stuurde.

Dankzij een blessure bij Beck kreeg Grossman de kans tegen de Pittsburgh Steelers en liet hij zien dat hij wel degelijk aanspraak maakt op de quarterback positie in de hoofdstad. Hij stond de gehele eerste helft achter de center en maakte een goede indruk. Grossman verzamelde 207 yards en één touchdown naar Santana Moss. Misschien nog wel belangrijker: hij zag geen enkele pass in de handen van de Steelers belanden.

Dat is gedurende zijn carrière het probleem geweest voor de voormalige Chicago Bear. De onnodige risico’s die hij vaak neemt zorgde ervoor dat hij tot nu toe precies evenveel interceptions als touchdowns gooide. Bijgestaan door nieuwe running back Tim Hightower, die 44 yards aflegde in de tien keer dat hij de bal kreeg, maaken Grossman een prima indruk.

De Steelers rouleerden meer dan de Redskins. Ze kregen zo een kans om meer verschillende spelers aan het werk te zien, maar er zat ook weinig consistentie in de ploeg van coach Mike Tomlin. Rashard Mendenhall rushte bijvoorbeeld maar één keer en quarterback Ben Roethlisberger stond maar één serie op het veld. Twee van zijn slechts drie passes vonden een receiver.

In totaal behaalde de Steelers dan ook maar 186 yards terreinwinst, tegenover 452 van de Redskins. Een laat lichtpuntje was de run van Isaac Redman, die van de 22 yard line de endzone wist te vinden. Dat bepaalde de eindstand op 17-6 voor de skins.

Ondanks de rotatie van de Steelers in een poging om de grote namen vers te houden eindigde de avond toch in een domper. Cornerback Ike Taylor brak zijn duim en zal sowieso de rest van het preseason moeten missen.

Foto: dalje.com

Ook leuk om te lezen