Cowboys ontsnappen, Manning vestigt record

Dallas Cowboys v Washington Redskins

Zoals gewoonlijk hadden de Dallas Cowboys (8-7) het lastig tijdens een wedstrijd in december. Tegen de Washington Redskins (3-12) moesten Romo en zijn mannen in het laatste kwart van een achterstand terug komen en dit deden zij met succes met als gevolg een 24-23 overwinning.

Tony Romo gooide in het derde kwart een kostbare interception maar was in het vierde kwart nagenoeg foutloos. Met één minuut te gaan keken de Cowboys tegen een 4th and 10 situatie aan op de 10 yardline van de Redskins. Ditmaal was Romo echter wel clutch door een touchdown pass te gooien richting DeMarco Murray. Kirk Cousins, die wederom quarterback speelde voor de Redskins, kon vervolgens zelf geen comeback op touw zetten waardoor de Redskins op drie overwinningen blijven steken. De Cowboys houden door de overwinning kans op de divisie titel in de NFC East en spelen volgende week tegen de Philadelphia Eagles (8-6) een winner-take-all wedstrijd.

3rd and long

• De Denver Broncos (12-3) hebben de AFC West geclincht. Tegen de Houston Texans (2-13) wonnen de Broncos gemakkelijk met 37-13. Peyton Manning verbrak het record van Tom Brady uit 2007 voor meeste touchdown passes in één seizoen door in het laatste kwart zijn 51ste touchdown pass te gooien. Aan de kant van Houston kreeg Matt Schaub weer een kans om te starten maar net als Houston wist hij geen indruk te maken.
  • De Miami Dolphins (8-7) hebben zichzelf in de race om de playoffs een hele slechte dienst bewezen. Tegen de Buffalo Bills (6-9) kwamen de Dolphins er aanvallend totaal niet aan toe en wisten ze geen enkel punt te scoren. Aan de kant van de Bills speelde Thaddeus Lewis een degelijke wedstrijd en hij leidde, samen met zijn runningbacks, de Bills naar een klinkende 19-0 overwinning.
  • Rex Ryan heeft naar verluidt aan zijn spelersgroep laten weten dat hij na het seizoen zijn ontslag verwacht. Toch speelden de New York Jets (7-8) in hun laatste wedstrijd als een hecht collectief en wonnen ze vrij eenvoudig van de Cleveland Browns (4-11) met 24-13. Geno Smith liet ditmaal wel een goede indruk achter door twee touchdowns te gooien en geen enkele interceptie.