Hanzal helpt Coyotes langs Ducks

De Anaheim Ducks en de Phoenix Coyotes kenden allebei geen bijzonder goede seizoenstart. Voorafgaand aan hun onderlinge ontmoeting in Anaheim van afgelopen zondag stonden de teams uit de Pacific Division respectievelijk derde en vierde in hun divisie. Een overwinning was voor zowel de Ducks als de Coyotes dus meer dan wenselijk.

Het waren de bezoekers die het beste aan de wedstrijd begonnen. Na een kleine vijf minuten was het namelijk uitblinker Martin Hanzal die met zijn eerste goal van het seizoen zijn team op een 0-1 voorsprong zette. Met deze goal beëindigde de center ook een doelpuntloze streak van de Coyotes die al vier periodes duurde.

De Ducks keerden de achterstand vervolgens nog in de eerste periode om in een voorsprong door middel van goals van Lubomir Visnovsky en Ryan Getzlaf. Lang konden zij echter niet genieten van de voorsprong want veertig seconden na de 2-1 zorgde wederom Hanzal ervoor dat de beide teams met een gelijke stand de eerste onderbreking in gingen.

De Coyotes beslisten met een ijzersterke tweede periode de wedstrijd. Nadat Boy Gordon vroeg in dit bedrijf voor de 2-3 voorsprong had gezorgd, liepen de bezoekers vervolgens binnen drie minuten uit naar 2-5 via doelpunten van Lauri Korpikoski en Keith Yandle.

De Ducks deden er vervolgens alles aan om weer terug te komen in de wedstrijd maar dit lukte slechts gedeeltelijk. Later in de tweede periode werd de achterstand namelijk nog wel teruggebracht tot 3-5 via Kurtis Foster, maar vervolgens toonde Phoenix-goalie Mike Smith zijn waarde voor zijn team. Door middel van enkele fraaie reddingen hield hij de voorsprong van zijn team in stand.

Vlak voor het einde van de wedstrijd werd Smith uiteindelijk toch nog een keer geklopt door Ryan Getzlaf, maar de thuisploeg was in de resterende minuut speeltijd niet meer bij machte om een gelijkmaker en daarmee een verlenging af te dwingen. Hiermee doorbraken de Coyotes dus een losing streak van twee wedstrijden en konden ze weer eens twee punten aan hun totaal toevoegen.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Anaheim Ducks en Phoenix Coyotes: