Sabres in overtime langs Panthers

Door

De Buffalo Sabres hebben donderdagavond goede zaken gedaan in de strijd om een ticket voor de play-offs. In Sunrise, Florida wonnen zij namelijk met 2-3 van de Florida Panthers, al hadden ze daar wel overtime voor nodig.

Na een doelpuntloze eerste periode was het Buffalo dat de leiding nam via een snap shot van Mike Weber. Vlak voor het einde van het tweede bedrijf was het Steve Bernier echter die tijdens een power play-situatie de stand weer gelijk trok voor de gastheren.

In de derde periode waren het wederom de Sabres die als eerste scoorden, maar de reactie van de Panthers bleef niet lang uit. Ongeveer een minuut na de goal van Thomas Vanek was het Marty Reasoner die met een wrist shot een gaatje wist te vinden in de verdediging van Buffalo.

Deze stand bleef lang op het bord staan en iedereen leek zich op te gaan maken voor een penalty shootout. Maar zoals wel vaker zat ook nu het venijn in de staart. Met nog tien seconden op de klok kreeg Tyler Myers (foto) op de hoogte van zijn eigen goal de puck. Bij de afgeslagen aanval van de Panthers waren veel spelers betrokken, dus er lag zee aan ruimte voor hem. Na een lange sprint richting de goal van de tegenstander liet hij een verwoestend slap shot los. Goalie Thomas Vokoun had hier geen antwoord op en het duel was beslist.

Hiermee is de eerste overwinning van Buffalo op Florida een feit dit seizoen, want de eerste twee ontmoetingen waren voor de Panthers. Het team van coach Lindy Ruff neemt hiermee wat meer afstand van Florida in de strijd om een play-offticket. De Sabres bezetten nu de tiende plaats op twee punten van de als achtste geplaatste Carolina Hurricanes en de Panthers volgen op vier punten.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd tussen de Sabres en de Panthers.

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen