Twins staan open voor trade van Liriano

Door

De Minnesota Twins gaan Spring Training in met zes kandidaten voor vijf plekken in de starting rotation. De zes kandidaten zijn Francisco Liriano, Carl Pavano, Scott Baker, Nick Blackburn, Brian Duensing en Kevin Slowey. Bovendien loopt in Triple-A nog top prospect Kyle Gibson rond, die ergens in dit seizoen wel eens de overstap naar de Majors zou kunnen maken.

Als al deze starters fit blijven en hun normale vorm halen, zouden de Twins wel eens open kunnen staan voor een trade van Liriano. Hij kan aan het eind van dit seizoen free agent worden, onderhandelingen voor een nieuw contract voor de lange termijn liepen stuk en hij is redelijk blessuregevoelig. Dit zijn redenen waarom de Twins hem wel zouden willen traden. Bovendien kunnen ze voor hem, als hij laat zien fit te zijn in Spring Training, waarschijnlijk de grootste tegenprestatie vangen in een trade.

De New York Yankees worden direct genoemd als de meest waarschijnlijke bestemming als Liriano beschikbaar wordt. De Yankees verloren de strijd om de diensten van lefty Cliff Lee en hun eigen lefty Andy Pettitte besloot te stoppen met honkbal.

Liriano zou daarom een groot gat opvullen in de rotation van de Yankees, die er op dit moment met werpers als Ivan Nova, Bartolo Colon en Freddy Garcia niet sterk uitziet.

Het is nog even de vraag of de Twins hem wel naar de Yankees willen traden, aangezien zij niet mogelijke tegenstanders in de playoffs sterker willen maken. Als de Yankees echter genoeg bieden, bestaat de kans dat de Twins Liriano toch laten gaan.

Foto: upload.wikipedia.org

Ook leuk om te lezen