Indians trekken Cabrera aan

Door

De Cleveland Indians hebben donderdag Orlando Cabrera voor een jaar aan zich gebonden. O-Cab, die vorig jaar nog korte stop was van de Cincinnati Reds, zal tijdens Spring Training strijden om de tweede honk positie. Hij neemt het dan op tegen Jason Donald en Luis Valbuena, die vorig jaar beiden een kans kregen op het tweede honk, maar nog niet erg veel hebben laten zien.

Als Cabrera, vorig jaar goed voor .263 met 4 home runs en 43 RBIs, deze strijd wint, bestaat de keystone van de ‘Tribe’ volgend jaar uit twee Cabrera’s. Asdubral Cabrera (A-Cab) is namelijk de startende korte stop in Cleveland.

Met Orlando Cabrera trekken de Indians een ervaren speler aan, die als een leider zal moeten fungeren in het jonge team dat de Indians hebben. O-Cab speelde in zijn loopbaan al voor de Expos, Red Sox, Angels, White Sox, Athletics, Twins en Reds en won in 2004 met de Red Sox de World Series. Zijn career batting average is .274 en hij kwam in veertien seizoenen tot 118 home runs en 803 RBIs.

Gedurende zijn hele loopbaan in de MLB speelde hij echter pas 33 wedstrijden op het tweede honk. Opnieuw een interessante race om een starting position om tijdens Spring Training in de gaten te houden!

Foto: k53.pbase.com

Ook leuk om te lezen