Astros grijpen strohalm, Dodgers rammen er op los

Door

Het was do-or-die voor de Astros tegen de Rays, die met een 3-0 voorsprong nog maar één duel hoeven te winnen om de World Series te bereiken. Voor de Dodgers begon het tegen de Braves ook nijpend te worden. De Californians stonden bij het ingaan van de wedstrijd van gisteren met 2-0 achter in de serie.SLACHTING

Tsja, als je met je rug tegen de muur staat en je klapt er vervolgens 11 runs uit in de eerste inning, dan heb je de boel wel weer redelijk op de rails. Atlanta-starter Kyle Wright was indrukwekkend in zijn vorige postseason-start, maar vannacht stortte de net 25-jarige rechtshander volledig in. In 0.2 innings zag hij zeven Braves over de plaat komen. Joc Pederson (3-run homerun) en Edwin Rios (solo homerun) gingen back-to-back en Max Muncy completeerde de 11 runs met een grand slam tegen reliever Grant Dayton. De wedstrijd was na één inning spelen dus al volledig gelopen.

Cody Bellinger en Corey Seager sloegen er nog een homerun bij in de tweede en derde innings. Seager had een prima wedstrijd en ging 3-uit-4 met 3 runs en 3 RBI’s. Bellinger en Muncy gingen 2-uit-4, Pederson ging 4-uit-6 en veel meer hadden de Dodgers natuurlijk niet nodig.

 

Met een giga-voorsprong kon Julio Urias lekker een beetje gaan gooien voor de Dodgers. De 24-jarige Mexicaan deed dat prima: 5.0 innings, 3 hits, 1 run, 2 walks, 5 strikeouts. De enige run die hij tegenkreeg was een homerun van Christian Pache. Het trio Kenley Jansen, Pedro Baez en Alex Wood gooide één schone inning per stuk en alleen Adam Kolarek (1 inning, 3 H, 2 runs) liep tegen lichte tegenstand aan. Een Austin Riley RBI-groundout en Johan Camargo RBI double brachten de laatste punten van de wedstrijd over de plaat.

UP NEXT

Ondanks de voorsprong in de serie moet dit verlies met een dreun aangekomen zijn bij de Braves. Of ze de vernedering te boven komen, moet vanavond blijken. Om 02:08 uur Nederlandse tijd neemt Clayton Kershaw, hopelijk voldoende hersteld van zijn rugproblemen, het op tegen rookie Bryse Wilson. Wilson is de derde rookie op rij die een wedstrijd in de playoffs start voor Atlanta, hoewel hij onderdeel is van een bullpen game.Met een verliespartij zouden de Houston Astros uitgeschakeld zijn en de Tampa Bay Rays naar de World Series. Cue Zack Greinke, die andere ideeën had. De veteraan gooide een beresterke pot en zag er weer uit als vintage Greinke. Hij gooide zes innings, waarin hij slechts vijf hits, twee runs en één vrije loop toestond. Hij gooide tevens zeven strikeouts.

Zijn tegenstander, Tyler Glasnow, deed het ook lang niet verkeerd, maar die liep al in de eerste inning tegen Jose Altuve aan. De kleine tweedehonkman sloeg een 100.4 mph fastball van de lange rechtshandige werper uit het veld voor een 1-0 voorsprong voor Houston.

IN EVENWICHT

Hoewel de ploegen daarna volledig aan elkaar gewaagd waren en er na vier innings een 2-2 stand op het bord stond (mede dankzij opnieuw een homerun van postseasonheld Randy Arozarena), was het George Springer die in de vijfde inning de winnende klap uitdeelde. Met Martin Maldonado op het honk parkeerde Springer een 98.7 mph fastball van Glasnow over de hekken, wat Houston op een 4-2 voorsprong zette.

Relievers Jose Alvarado en Aaron Slegers hielden de Astros vervolgens onder controle, terwijl de Rays-aanval probeerde een gelijkmaker te fabriceren. Dit lukte bijna tegen Cristian Javier, die een RBI-double van Willy Adames toestond. Closer Ryan Pressly gooid de boel echter in het slot voor de Astros, waardoor de Rays hun trip naar de World Series vanavond pas veilig kunnen stellen.

UP NEXT

Opvallend genoeg zijn er op dit moment nog geen startende werpers bekend voor het duel dat vanavond om 23:07 uur Nederlandse tijd zijn aanvang zal vinden. Hoe dan ook, de Astros moeten winnen om een kans te houden op de World Series, terwijl de Rays één overwinning verwijderd zijn van de finale.

Coverfoto: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

 

 

 

Ook leuk om te lezen