MLB update: Derek Jeter keert terug op het veld

Door

New York Yankees WorkoutIn zijn laatste Spring Training speelde Derek Jeter gisteren zijn eerste wedstrijd. Het was de eerste keer dat hij voor de Yankees uitkwam sinds 7 september toen de Yankees en hij besloten een einde te maken aan zijn door blessures verpeste seizoen 2013. De korte stop en aanvoerder van de Yankees kwam in 2013 slechts in 17 wedstrijden uit en kon niet overtuigen. Nu hij deze winter zijn volledige voorbereiding heeft kunnen doorlopen, hoopt hij nog een jaar op topniveau te spelen voordat hij afscheid neemt van de sport.

Terugkeer
Jeter, die in 2012 nog American League Leader in honkslagen was met 216, kondigde een paar weken geleden zijn afscheid aan. Dat betekent dat de ogen dit jaar nog eens extra op het gezicht van de Yankees zullen zijn. Elke scheet die de bijna 40-jarige korte stop laat, zal in het nieuws verschijnen, maar dat is een druk waarmee hij in het verleden als geen ander om kon gaan. Veel interessanter is het om te kijken hoe hij het op het veld doet. Kan hij terugkeren in de vorm van twee seizoenen geleden?

Zijn eerste wedstrijd van Spring Training was geen erg goede, maar het leek wel duidelijk dat hij beter bewoog dan een jaar eerder, toen hij nog altijd hinder ondervond van een gebroken enkel. In zijn eerste slagbeurt sloeg hij de bal in een dubbelspel en in zijn tweede beurt een grondbal naar de derde honkman. Zelf gaf hij aan blij te zijn weer op het veld te staan en dat hij zich zo vroeg in Spring Training nog niet druk maakt om de resultaten, maar meer om het gevoel.

Home Run Challenge
Ben jij binnenkort in San Diego en kan je een aardig balletje slaan? Op 15 maart maak je kans op een seizoenskaart voor de San Diego Padres als het jou lukt om een home run te slaan in het pitcher friendly Petco Park. Je zult van goeden huize moeten komen, want de afmetingen van Petco Park zijn 102 meter in het linksveld (langs de lijn) en 98 meter in het rechtsveld (langs de lijn), maar die lopen op tot ruim 120 meter in het midveld.

Chicago Cubs v San Diego Padres

Short Hops

     • Voor Prince Fielder maakt het niet uit waar hij speelt. Hij blijft doen waar hij goed in is.. Heel hard slaan:
     • Robinson Cano debuteerde in Spring Training voor zijn nieuwe team. Mariners fans zullen hopen dat hij deze lijn door kan trekken, want in zijn eerste slagbeurt sloeg hij deze honkslag:
     • Zack Greinke gaf vorige week al aan dat hij liever niet naar Australie afreist voor de Opening Series tegen de Diamondbacks. Die wens zou wel eens uit kunnen komen, maar niet op de manier waarop hij gehoopt had. In de wedstrijd tegen de D’backs moest Greinke na een slagman het duel geblesseerd verlaten. Het bleek uiteindelijk om een lichte verrekking van de kuit te gaan en de kans lijkt groot dat hij alsnog mee moet Down Under.
     • Je hoorde het al. Honkbal is terug en dat betekent dat ook Vin Scully er weer is. De commentator geniet op 86-jarige leeftijd nog altijd van de kleine dingen in het leven:

Going Dutch

 • Didi Gregorius ging voor de Diamondbacks 1-4 en heeft nu een slaggemiddelde van .333 tijdens Spring Training. Hij vecht met Chris Owings (.250) om een basisplaats als korte stop. De verliezer zou wel eens in een trade naar een ander team gestuurd kunnen worden in ruil voor een jonge catcher. Voormalig Nationals GM en huidig ESPN analyst Jim Bowden linkte Gregorius en Owings al aan de Yankees, die een infield hulp zoeken en over veel talentvolle jonge catchers beschikken.
 • Roger Bernadina ging als invaller bij de Reds 1-2 met een triple en scoorde een punt. Zijn slaggemiddelde is na twee wedstrijden .500. Zijn concurrent Heisy ging 0-2. In een interview gaf Bernadina aan niet meer bezig te zijn met zijn magere 2013: “Ik focus mij op een nieuw jaar, een nieuw seizoen en zal er alles aan doen om terug te keren. Welke positie ik speel, maakt mij niet uit. Ik wacht op mijn kans en wil die kans grijpen!”


Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen