Zeer sterk debuut Profar

Door

Jurickson Profar kende zondagmiddag een bijzonder aangename middag in de wedstrijd tussen zijn Texas Rangers en de Cleveland Indians. De op Curaçao geboren korte stop, die afgelopen zaterdag aan de selectie van de Rangers werd toegevoegd toen de teams hun roster mochten uitbreiden van vijfentwintig naar veertig spelers, maakte zijn debuut in de MLB en kende op zijn zachtst gezegd geen zenuwen.

2 uit 2

In zijn eerste at bat tegen Indians-starter Zach McAllister in de derde inning liet Profar er geen gras over groeien. Op een 0-0 stand sloeg hij de vierde pitch die hij zag meteen de tribunes in. In zijn tweede slagbeurt liet de infielder met een tweehonkslag zien dat zijn eerste klap geen toeval was.

Profar is momenteel de jongste speler in de Majors en zelfs de eerste speler uit 1993 die het hoogste niveau bereikt. Hij is met zijn negentien jaar ook de jongste speler die een homerun heeft geslagen sinds dat ploeggenoot Adrian Beltre dat deed in 1998 en pas de derde tiener uit de geschiedenis die een homer slaat in zijn eerste at bat.

Gouden toekomst

“Dit is een bijzondere dag een bijzondere knul,” aldus Rangers-manager Ron Washington. “Hij heeft echt een gave en gaat een mooie toekomst tegemoet, maar we moeten hem niet met zijn allen meteen in de Hall of Fame plaatsen.”

De Rangers wonnen de wedstrijd met 8-3, onder meer dankzij een sterk optreden van startende pitcher Derek Holland en eveneens homeruns van Beltre, Josh Hamilton en David Murphy. Profar eindigde de wedstrijd met twee uit vier, met dus een homerun, een dubbel, één run en één RBI; prima cijfers dus voor een debutant en goed voor de befaamde shaving cream pie in zijn gezicht.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen