Machado mist rest van het seizoen door knieblessure

Door

New York Yankees v Baltimore Orioles

Derde honkman Manny Machado mist de rest van het seizoen door een knieblessure. Dit is een grote tegenvaller voor de Baltimore Orioles, die op dit moment, met een record van 73-53, op de eerst plaats staan in de American League East.

Machado miste vorig jaar al het einde van het seizoen door een knieblessure. Echter toen ging het om zijn linkerknie. Nu gaat het om zijn rechterknie.

Manny Machado blesseert zijn linkerknie in het duel tegen de Tampa Bay Rays (vorig seizoen)

De 22-jarige derde honkman liep de blessure twaalf dagen geleden op tegen de New York Yankees. Tijdens één van zijn slagbeurten ging het volledig mis. De speler deed er de afgelopen dagen nog alles aan om een operatie te voorkomen, maar gisteren werd duidelijk dat hij toch onder het mes moet.

Machado was statistisch gezien de beste speler van de Orioles sinds de start van het afgelopen seizoen. Met een WAR van 8.9 bleef hij zijn teamgenoten Adam Jones en Chris Davis ruim voor.

De derde honkman speelde dit seizoen mee in 82 wedstrijden. Hij noteerde 38 runs, twaalf homeruns, 32 RBI en een slaggemiddelde van .278.

Machado MLB Tonight

Statistieken Machado (Bron: MLB Tonight)

Machado is niet alleen aanvallend één van de beste spelers van de Orioles. Ook verdedigend speelde hij dit seizoen weer geweldig met een aantal sterke acties. Baltimore gaat hem dus zeker missen en de vraag is of zij zonder hem nog steeds een kans maken op de titel dit jaar. Chris Davis is een van de spelers die op het derde honk zou kunnen spelen. Davis is aanvallend sterk, maar heeft zeker niet de verdedigende kwaliteiten van Machado.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen